«Треба бути більш рішучим». Смолій розповів,чому не міг заявити про тиск,не йдучи у відставку

«Треба бути більш рішучим». Смолій розповів,чому не міг заявити про тиск,не йдучи у відставку

06.07.20 12:31 0 810
Ексголова Національного банку Яків Смолій пояснив, чому не обмежився лише заявами про політичний тиск, а вирішив подати у відставку.

Виступаючи 3 липня на брифінгу після голосування парламенту за своє звільнення, він відповів на питання журналістки про те, чому не міг залишитися на посаді після публічних звинувачень в політичному тиску на адресу влади.

Читайте також: У НБУ повідомили, що обов'язки голови банку виконує Катерина Рожкова?

«Говорити про тиск і нічого не робити – це говорити. Треба бути більш рішучим, показати, що ми не тримаємося за крісло, не тримаємося за посаду, ми боремося за інституцію, і привернути увагу до тих подій, які відбуваються, і які наслідки можуть бути, якщо піти на поводу наших опонентів», – сказав ексголова Нацбанку.

Він додав, що, попри відставку, сподівається, що Рада НБУ погодить повторне призначення його заступника Олега Чурія. Рада не розглянула це питання 30 червня, чим викликала критику правління Нацбанку.

Смолій повідомив, що, ще будучи на посаді, призначив позачергове засідання, яке має відбутися 6 липня, і очікує розляду кандидатури Чурія, чий контракт добігає кінця 10 липня. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна скасувала випуск євробондів. «Зародження бридкої кризи» і ризик для кредиту МВФ. Світові реакції

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Через аварію поїзда у ...
Наступна новина: В Україні зареєстровано 823 ...

КОМЕНТАРІ