Білорусь: правозахисники визнали політв’язнями ще двох членів команди Бабарика,який кинув виклик Лукашенку

Білорусь: правозахисники визнали політв’язнями ще двох членів команди Бабарика,який кинув виклик Лукашенку

07.07.20 14:03 0 764
Представники білоруської правозахисної спільноти визнали політичними в'язнями ще двох затриманих із оточення ексбанкіра та кандидата на найвищу посаду Віктора Бабарика – Олену Карагачеву та Дмитра Карака. Загалом із команд Бабарика та інших опонентів президента Олександра Лукашенка визнані політв'язнями 25 людей, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Карагачева є особистою помічницею Віктора Бабарика. Жінці інкримінують ч. 2 ст. 243 (ухилення від сплати податків і зборів, що спричинило шкоду в особливо великій сумі).

Одного з координаторів ініціативної групи Бабарика, Дмитра Карака, затримали 18 червня разом із Едуардом Бабариком (сином потенційного кандидата в президенти Білорусі) по дорозі до виборчої комісії для вручення зібраних підписів.

Правозахисники вважають, що реальною підставою для кримінального переслідування Віктора Бабарика та членів його ініціативної групи є політичні мотиви, спрямовані на припинення їхньої громадської діяльності.

Правозахисники вимагають негайного та безумовного звільнення всіх політичних в'язнів, затриманих із початку цьогорічної президентської кампанії. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Суперника Лукашенка на виборах звинуватили у відмиванні грошей, хабарництві

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ