У Сербії другий день поспіль заворушення через поновлення карантину

У Сербії другий день поспіль заворушення через поновлення карантину

09.07.20 14:03 0 724
У столиці Сербії другу ніч поспіль відбуваються заворушення під час масових акцій проти повторного введення владою карантинних заходів, зокрема комендантської години у Белграді.

Увечері 8 липня поліція знову використовувала проти присутніх у будівлі парламенту сльозогінний газ.

Протести спалахнули і у другому за величиною місті Сербії – Нові-Сад. Там демонстранти спробували взяти штурмом офіс одного з регіональних мовників. Поліція цьому перешкодила, після чого протестуючі рушили маршем в бік мерії. Деякі кидали у будівлю каміння та інші предмети. Даних про постраждалих поки немає.

Глава сербської поліції Володимир Ребич повідомив, що за першу ніч заворушень в Белграді постраждали близько 20 демонстрантів і більше 40 співробітників силових структур. Було підпалено п'ять поліцейських машин.

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович висловила стурбованість тим, як співробітники поліції діяли проти протестуючих. На кадрах з місця подій видно, що людей б'ють кийками. «Силовий розгін демонстрантів сербськими поліцейськими в Белграді викликає серйозні побоювання щодо дотримання прав людини», – сказала Міятович, додавши, що влада повинна ретельно розслідувати подію і покарати тих співробітників поліції, які допустили насильство. ФОТОГАЛЕРЕЯ: Заворушення та масові протести через посилення карантину в Сербії (фоторепортаж)

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Афганістан: внаслідок ...
Наступна новина: У Франції сформували новий ...

КОМЕНТАРІ