У Росії затримали видавця «Медіазони» Петра Верзілова

У Росії затримали видавця «Медіазони» Петра Верзілова

09.07.20 13:01 0 604
У столиці Росії Москві затримали видавця сайту «Медіазона» та учасника гурту Pussy Riot Петра Верзілова. Це сталося після ефіру на радіостанції «Ехо Москви», в якому він брав участь.

За повідомленням, затриманого везуть у його квартиру, щоб провести в ній обшук. Слідчий комітет Росії обшукував цю ж квартиру 21 червня.

Раніше щодо Верзілова була порушена кримінальна справа про неподання повідомлення про наявність іноземного громадянства, йому була видана підписка про невиїзд.

7 липня Верзілова допитали в Слідчому комітеті, після чого повезли на обшук за адресою його московської прописки, до квартири, де живе його мати.

За версією слідства, в грудні 2014 року Верзілов отримав громадянство Канади і не повідомив про це російській владі. В оточенні видавця «Медіазони» стверджують, що він ніколи не приховував подвійного громадянства. Вони вважають переслідування Верзілова помстою за його опозиційну діяльність.

За статтею «Невиконання обов'язку з подання повідомлення про наявність іноземного громадянства» Петру Верзілову загрожує штраф до 200 тисяч рублів (це майже 80 тисяч гривень) або громадські роботи на строк до 400 годин.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Песочные фильтры для ...
Наступна новина: 5 аксессуаров,обязательных ...

КОМЕНТАРІ