Oxfam закликає до дій,щоб припинити викликану пандемією кризу голоду

Oxfam закликає до дій,щоб припинити викликану пандемією кризу голоду

10.07.20 12:59 7 1059
Міжнародне об'єднання організацій із боротьби з бідністю Oxfam закликало світову спільноту терміново вжити заходів щоб припинити кризу голоду, пов'язану з пандемією. У Oxfam попереджають, що криза може призвести до загибелі 12 тисяч людей щодня.

У звіті, опублікованому 9 липня, Oxfam змалював у загальних рисах, як через коронавірус кількість людей, які знаходяться на межі голоду зросла на 121 мільйон, оскілки пандемія призвела до масового безробіття, перебоїв з виробництвом та постачанням продуктів харчування, зменшення допомоги.

«Пандемія COVID-19 підлила масла у вогонь вже зростаючого голоду», – мовиться у доповіді.

«COVID-19 – остання крапля для мільйонів людей, які вже борються з наслідками конфліктів, зміни клімату, нерівності та виведеної з ладу продовольчої системи», – заявив тимчасовий виконавчий директор Oxfam Чема Вера.

За його словами, поки епідемія поширювалася світом «ті, хто нагорі, продовжують отримувати прибуток». Вера сказав, що «вісім найбільших компаній з виробництва продуктів харчування і напоїв з січня виплатили акціонерам понад 18 мільярдів доларів – в десять разів більше, ніж, за інформацією ООН, потрібно, щоб люди не голодували».

У звіті зазначено 10 «гарячих точок», де продовольча криза найбільш гостра і посилюється внаслідок пандемії: Ємен, Демократична Республіка Конго, Афганістан, Венесуела, Західноафриканський Сахель, Ефіопія, Південний Судан, Сирія, Судан, і Гаїті. Разом населення цих держав складає 65 відсотків від усіх людей, які стикаються з голодом.

У доповіді зазначається, що голод посилювався ще до початку пандемії, але вона призводить о різкого зростання кількості людей, що голодують.

Серед заходів, які можуть послабити кризу голоду, у Oxfam назвали повне фінансування гуманітарних потреб ООН та створення більш «справедливих та стійких продовольчих систем».

Раніше в Oxfam попередили, що економічний спад, спричинений пандемією коронавірусу, може штовхнути у злидні ще пів мільярда людей, якщо не будуть вжиті термінові заходи допомоги країнам, що розвиваються

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Лечение наркомании: ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
xukukomopu - 10.07.20

5ка! Отличный пост!

аватар країна
No_One_Lives_Forever - 10.07.20

слов нет,одни эмоции

аватар країна
Lapa24 - 10.07.20

Актуальная и свежая инфа

аватар країна
SpamKillerRobot - 10.07.20

Потиснув би руку автору, і дав по морді всім його ненависникам.

аватар країна
oldfaggot - 10.07.20

Дуже пізнавально. Дякуємо.

аватар країна
SHA23I - 10.07.20

тема реально старая

аватар країна
therichestrussianman - 10.07.20

цікаво. тільки назва якесь несерйозне.