Україна непричетна до масових протестів у Сербії – українські дипломати

Україна непричетна до масових протестів у Сербії – українські дипломати

10.07.20 10:20 0 508
Україна жодним чином не втручається у внутрішні справи Сербії. Про це йдеться в повідомленні посольства України в Белграді з приводу твердження окремих російських й проросійських інформаційних джерел про нібито «український сценарій» та втручання українців у протести у Сербії, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Посольство України не має інформації про участь українських громадян в останніх подіях у Сербії й «апелює до ЗМІ в Сербії не поширювати фальшиві матеріали про Україну й українських громадян», зазначається в матеріалі.

Державне телебачення Сербії раніше 9 липня повідомило, що серед понад 150 затриманих учасників протесту в Белграді був і громадянин Ізраїлю, народжений 1999 року в Україні.

В Белграді, Новому Саді, Ніші та ще кількох містах Сербії 7 й 8 липня відбулися масові протести проти влади й президента Александара Вучича через повторне запровадження карантинних заходів та через те, що влада, на думку громадян, обманює громадськість щодо кількості хворих на COVID-19 й померлих від початку епідемії. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сербія: в столиці запроваджують надзвичайний стан через новий спалах коронавірусу

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Долар коштує менш як 27 ...
Наступна новина: На Тернопіллі у ...

КОМЕНТАРІ