У Польщі згадали жертв Волинської трагедії

У Польщі згадали жертв Волинської трагедії

13.07.20 13:11 0 1035
У Варшаві 11 липня вшанували жертв Волинської трагедії, яку в Польщі вважають геноцидом. Як повідомляє Польське Радіо, польські урядовці та представники громадськості поклали квіти до меморіальної дошки загиблим у Польовому соборі Війська польського і провели богослужіння.

Голова Управління зі справ ветеранів та репресованих Польщі Ян Юзеф Каспшик заявив: «Не про помсту, а про пам'ять волають жертви. Ми маємо пам'ятати і закликати українську сторону, аби вона нам дозволила гідно поховати жертви цього страшного злочину».

У проповіді єпископ Міхал Яноха сказав, що польсько-українські відносини ніколи не були настільки добрими, як : «Є вільна Польща і є вільна Україна. Існує дуже багато болісних справ, але ми починаємо про це розмовляти».

До 77 річниці Волинської трагедії Інститут національної пам'яті Польщі створив онлайн базу, присвячену польським жертвам. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Понад 5300 жертв-українців українсько-польського протистояння на Холмщині у 1939–1947 роках – дослідники склали поіменний список

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кремінь: показ фільмів ...
Наступна новина: Катастрофа літака МАУ: ...

КОМЕНТАРІ