Папа Римський про ситуацію із собором Святої Софії: це завдає мені великої скорботи

Папа Римський про ситуацію із собором Святої Софії: це завдає мені великої скорботи

13.07.20 13:42 0 1092
Папа Римський Франциск заявив, що ситуація із собором Святої Софії в Туреччині «завдає великої скорботи», передає видання Vatican News.

«Море відносить далеко мою думку, до Стамбула. Маю на увазі Святу Софію. Це завдає мені великої скорботи», – сказав Франциск.

10 липня Вищий адміністративний суд Туреччини дозволив перетворити собор Святої Софії у Стамбулі у мечеть. Того ж дня президент Реджеп Таїп Ердоган підписав відповідний указ.

Вселенський патріарх Варфоломій, духовний провідник православної християнської церкви виступав проти такого кроку. Він заявляв, що «перетворення Святої Софії на мечеть розчарує мільйони християн у всьому світі». Він вказував, що Айя-Софія завдяки своїй сакральності є «життєво важливим центром, де Схід приймає Захід», і зміна статусу на мечеть «розірве ці два світи».

Собор був збудований у 532-537 роках за наказом візантійського імператора Юстиніана І. Айя-Софія був найбільшою церквою Християнського світу впродовж близько тисячоліття. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чому Свята Софія може знову стати стамбульською мечеттю?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На кордоні Вірменії та ...
Наступна новина: Роберт Мюллер наполягає на ...

КОМЕНТАРІ