Який димохід краще обрати для свого будинку?

Який димохід краще обрати для свого будинку?

14.07.20 16:33 0 1257

Димохідна система – найважливіший елемент при встановленні опалення на твердому паливі. Якщо у Вас вже є готовий камін, аби Ви запланували встановити піч, то перш за все зверніть увагу на справний димар.
Влаштування системи відводу диму краще довірити спеціалістам. Несправна система призводить до негативних наслідків, а саме: погана тяга в подальшому, не ефективний обігрів та надмірний розхід палива.

Правила встановлення димохідної системи

Є декілька основних критеріїв, та загальноприйнятих правил, які дозволять отримати максимальну ефективність та довготривалий термін служби:

  • Основним фактором можна назвати висоту димаря. Вона повинна бути не меншою ніж 5 метрів у висоту. Це запорука хорошої тяги.
  • Необхідною умовою є протипожежна безпека. Це означає, що всі труби мають знаходитись поряд тільки з вогнетривкими матеріалами. Прохід труб через балки, дерев'яні перекриття у даху, або стін – все потрібно ізолювати належним чином, щоб виключити можливість мимовільного загоряння.
  • Довгий термін експлуатації досягається використанням якісного матеріалу.
  • З'єднання труб між собою, або будь-які інші стики повинні бути герметичними. Це унеможливить диму просочитися у приміщення.
  • Грамотне встановлення димаря відбувається тільки після попереднього прорахунку та вибору підходящих труб. Адже, різні види опалювальних приладів мають різну температуру виходу димових газів. Наприклад, якщо в камінної топки температура буде одна, то в газового котла, або банної печі – вже зовсім інша. Від цього і залежить, які саме труби необхідно підбирати.

Види труб

Можна виділити декілька основних та найбільш популярних видів труб, які використовуються при облаштування димохідної системи:

  • Нержавіюча сталь – один з найпопулярніших видів. Труби мають невелику вагу, вони досить доступні в ціновій категорії, прості в установці і, зазвичай, підходять до багатьох видів опалювального устаткування.
  • Сендвіч-труби – вид труб, які використовують ззовні приміщення. Це дві труби, з різним діаметром, які всередині ізольовані між собою мінеральною ватою. Ризик виникнення конденсату в таких трубах мінімальний.
  • Керамічний димар – найкращий, але й найдорожчий вид. Це дуже якісні труби, з найбільшим терміном служби.

Фундамент

Оскільки, кожний елемент має достатню вагу, то перед встановленням необхідно подбати про влаштування фундаменту. Цей матеріал дуже легко піддається обробці: ріжеться, пиляється або шліфується. Збирається між собою за системою паз-виступ. Такі димарі мають тільки один недолік – кераміка досить крихкий матеріал, тому при встановленні необхідно уникати різних важких пошкоджень.

Висновки

Якщо Ви бажаєте підібрати димар для свого будинку, і Вам потрібна консультація професіоналів, то радимо звернутись у магазин димоходів. Фахівці оберуть для Вас найкращий варіант.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Кий для бильярда: как ...

КОМЕНТАРІ