Інсулінові шприци: основні види та принципи вибору

Інсулінові шприци: основні види та принципи вибору

14.07.20 21:18 0 1228

Існують різні види пристроїв для підшкірного введення інсуліну. Всі вони мають певні переваги та недоліки. Тому кожен пацієнт може підібрати той шприц, який ідеально підходить саме для нього. Далі, ми детально розглянемо ці пристрої та особливості їх вибору. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://s55.com.ua/g51815678-insulinovye-shpritsy, в якому безпосередньо можна придбати інсулінові шприци в Україні.

Різновиди

Існують такі різновиди інсулінових шприців:

  • Зі знімною голкою. «Плюсами» подібного пристрою є можливість набору розчину за допомогою товстої голки, а укол проводити тонкою одноразовою. Однак такий шприц має істотний недолік — в області приєднання голки залишається невелика кількість інсуліну, що важливо для хворих, які отримують малу дозу препарату.
  • З інтегрованою голкою. Такий шприц підходить для багаторазового застосування, однак перед кожним наступним уколом слід відповідним чином продезінфікувати голку. Подібний пристрій дозволяє більш точно відміряти дозу інсуліну.
  • Шприц-ручка. Це сучасний варіант звичайного інсулінового шприца. Завдяки вбудованій системі картриджів, прилад можна брати з собою та робити укол в будь-якому місці, коли це потрібно. Основною перевагою шприца-ручки є відсутність залежності від температурного режиму зберігання інсуліну, і необхідності носити з собою флакон з ліками та шприц.

Особливості вибору

При виборі інсулінового шприца слід звертати увагу на наступні параметри:

  • «Крок» поділок. Немає проблем, якщо смуги розташовані з інтервалом в 1 або 2 одиниці. За даними клінічної статистики, середня похибка набору інсуліну шприцом становить приблизно 0,5 поділки. Якщо пацієнт отримує більшу дозу інсуліну, це не так важливо. Однак при меншій кількості або в дитячому віці відхилення в 0,5 одиниці може стати причиною порушення концентрації глюкози в крові. Оптимально, щоб відстань між поділами була 0,25 одиниць.
  • Якість виконання. Поділки повинні бути чітко видні, та не мають стиратися. Для голки важлива гострота, плавне проникнення в шкіру, також слід звернути увагу, щоб поршень ковзав гладко в ін'єктор.
  • Розмір голки. Для застосування при цукровому діабеті 1-го типу у дітей довжина голки не повинна перевищувати 0,4-0,5 см, дорослим підійдуть й інші.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 125)
Попередня новина: Кий для бильярда: как ...
Наступна новина: Причини виходу бойлерів з ...

КОМЕНТАРІ