Причини виходу бойлерів з ладу

Причини виходу бойлерів з ладу

14.07.20 22:06 0 764

Несправностей накопичувального водонагрівача (бойлера), як і засобів їх вирішення, є досить багато. Наприклад, неправильна установка або механічні пошкодження, завдані при транспортуванні або монтажі, можуть вплинути на якість роботи апарату та навіть стати причиною пожежі. Часто це трапляється через деформацію корпусу, відсутність спеціального запобіжного клапана та інших пристроїв, необхідних для нормального функціонування бойлера. Далі, ми розглянемо основні причини несправностей накопичувальних водонагрівачів. Ну а розповість нам про це співробітник сервісу побутових послуг "Майстер 911": https://m911.com.ua/object/boyler, де безпосередньо можна замовити ремонт та установку бойлера.

Основні несправності накопичувального водонагрівача

Бойлер може вийти з ладу з наступних причин:

  • Надлишки накипу. Зазвичай це буває через не змінений вчасно анод, який в сучасних бойлерах використовується саме з метою захисту від корозії бака та металевих елементів всередині нього. Міняти анод рекомендується кожні 3-5 років експлуатації.
  • Засмічення. Часто поломка водонагрівача відбувається через те, що засмічуються патрубки входу холодної та виходу гарячої води. Щоб цього не допустити рекомендується використовувати спеціальні фільтри для очищення води та періодично проводити очищення фланцевих з'єднань.
  • Перепади напруги. Вони можуть привести до збою в роботі електронних механізмів і до виходу з ладу окремих блоків. Поломка електричного водонагрівача часто відбувається саме з цієї причини. Щоб уникнути цього, фахівці рекомендують користуватися стабілізаторами напруги.
  • Перегрів. Він може виникнути через надмірний накип, несправності в роботі термодатчиків, іржаву та жорстку воду. Подібна поломка водонагрівача може статися також й з інших причин.
  • Неправильне під'єднання. Воно може привести до пароутворення та надходження занадто гарячої води. Саме тому, дуже важливо проводити монтаж за затвердженою схемою та встановлювати устаткування коректно.
  • Вихід з ладу нагрівального елементу і термостата, а також невірний їх монтаж. Це теж досить поширені неполадки водонагрівача. Вони можуть привести до того, що при включеному водонагрівачі, ви не отримаєте гарячої води. Саме тому й рекомендується довіряти всі роботи фахівцям.
  • Якщо бойлер використовується не регулярно, то може статися його бактеріальне зараження, що супроводжується неприємним запахом нагрітої води. У самих запущених випадках ремонт водонагрівача не допоможе, оскільки бак вже не підлягає очищенню — доведеться купувати новий.
  • При необережному поводженні з баком або в результаті неякісних з'єднань може відбуватися витік води. Деформації корпусу іноді відбуваються через занадто високий тиск, що можна виправити монтажем спеціального регулятора.

Кілька порад і зауважень наостанок

Несправності водонагрівача можна описувати довго — вище ми навели лише основні. Результатом неправильної установки може стати поява повітряної подушки всередині конструкції, що дуже небезпечно та може значно погіршити ККД водонагрівача.

Тому для монтажу та обслуговування подібних агрегатів, а також для усунення неполадок водонагрівачів рекомендується запрошувати спеціально навчених фахівців з відповідною кваліфікацією. Так ви зможете уникнути непотрібних витрат.

Також важливо своєчасно проводити профілактичний огляд і обслуговування бойлера. Його необхідно чистити, перевіряти на наявність з'явилися дефектів, рівень герметизації, проводити інші заходи щодо подовження терміну служби. Так ви зможете попередити проблему та заощадити чимало коштів на ремонті водонагрівача або купівлі нового агрегату.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 124)
Наступна новина: Україна немає шансів ...

КОМЕНТАРІ