З початку виборчої кампанії в Білорусі затримали понад 700 людей

З початку виборчої кампанії в Білорусі затримали понад 700 людей

15.07.20 10:14 0 928
Загальна кількість затриманих з початку виборчої кампанії в Білорусі склала не менш як 703 людини, з яких 129 були засуджені до адміністративного арешту, а 252 – оштрафовані. Про це йдеться в звіті Білоруського Гельсінського комітету та центру «Весна».

За словами правозахисників, міжнародні організації продовжують закликати білоруську владу припинити репресії і провести чесні вибори. Деякі члени Європарламенту говорили про необхідність відновити санкції проти білоруського керівництва в разі відмови звільнити всіх політв'язнів. Влада продовжує політику репресій проти мирних демонстрантів, блогерів і політичних активістів.

Число політв'язнів сягнуло 24, ідеться в звіті.

На думку спостерігачів, виборча кампанія не відповідає міжнародним стандартам чесних демократичних виборів, заснованих на принципах рівної політичної боротьби.

Зокрема, один із кандидатів у президенти Олександр Лукашенко фактично розгорнув активну кампанію з використанням державних засобів інформації, а також ресурсу виконавчої влади «Вертикаль».

Кандидати в президенти повинні зареєструватися 14 липня.

Вибори президента Білорусі відбудуться 9 серпня. На даний момент у них беруть участь шість осіб, включно з чинним президентом Лукашенком.

Після публікації опитувань про рейтинг Лукашенка в травні цього року з'явився мем «Саша 3%», а написи «3%» миттєво з'явилися в усій Білорусі – на сміттєвих баках, на зупинках, на численних фотоколажах в інтернеті. Під час акцій солідарності із затриманими політиками та активістами 18–20 червня багато білорусів виходили в майках із цим мемом.

Головний опонент Лукашенка, екскерівник «Білгазпромбанку» Віктор Бабарико перебуває під арештом у СІЗО. Його звинувачують у відмиванні грошей, ухиленні від сплати податків і хабарництві. Його разом із сином затримали в останній день здачі підписів до виборчкомів. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Суперника Лукашенка на виборах звинуватили у відмиванні грошей, хабарництві

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині 11,3 тис ...
Наступна новина: Для чего нужны ...

КОМЕНТАРІ