Більше 300 юнаків з Тернопільщини відправили до лав ЗСУ

Більше 300 юнаків з Тернопільщини відправили до лав ЗСУ

20.07.20 10:02 0 482
Через пандемію COVID-19 перенесено цього року призов на строкову військову службу. За планом він мав стартувати 1 квітня, але його перенесли на травень-липень.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Дем`янчук переконаний, що корективи, які внесла пандемія коронавірусної інфекції не вплинуть на призов на Тернопільщині і область виконає задання у повному обсязі.

«Станом на 15 липня з Тернопільщини вже відправили до війська 327 осіб віком від 20 до 27 років, - зазначив Ігор Дем`янчук під час прес-конференції. Планове завдання для області - 500 осіб. Триває призовна кампанія до 31 липня. Згідно із чинним законодавством, громадяни, які отримали повістку, зобов'язані прибути до призовної дільниці в зазначений термін. При цьому в законі також зазначено, що неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову», - наголосив Ігор Дем`янчук.

Також він нагадав, що під час призову 18-ти та 19-річних юнаків призивати на строкову службу не будуть. За виключенням тих випадків, коли вони добровільно виявлять бажання вступити до лав ЗСУ.

«У Тернопільській області більше 50 осіб, яким 18 та 19 років, виявили бажання пройти строкову військову службу», - зазначив Ігор Дем`янчук.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міністр фінансів ...

КОМЕНТАРІ