На Тернопіллі денис Шмигаль розраховує на прискорення розгляду у Верховній Раді законопроектів щодо пільгових кредитів для МСБ

На Тернопіллі денис Шмигаль розраховує на прискорення розгляду у Верховній Раді законопроектів щодо пільгових кредитів для МСБ

20.07.20 10:19 0 508
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Міністерству фінансів прискорити процедуру повторного проходження у парламентських комітетах та якнайшвидшого повернення до сесійної зали Верховної Ради законопроектів щодо розширення державних гарантій для пільгових кредитів малому та середньому бізнесу.

Відповідне завдання Денис Шмигаль дав під час засідання Кабінету Міністрів України 15 липня.

Очільник Уряду нагадав, що цього тижня до зали Верховної Ради були внесені два важливі законопроекти Уряду, «які мали полегшити малому та середньому бізнесу процес отримання пільгових кредитів шляхом розширення державних гарантій». За його словами, цими законопроектами передбачалося, що об'єм програми буде на рівні до 5 млрд гривень.

«На практиці це означає, що раніше держава за програмами доступних кредитів гарантувала від 30 до 50% суми позики. Тепер ця позначка зміститься на рівень 80%. Це буде означати, що держава гарантує до 80% тіла кредиту перед банком. Це значний крок вперед у питанні дешевих та доступних кредитів. І це те, що роблять всі успішні економіки на Заході та Сході, аби підтримати свій малий і середній бізнес. Це фактично тисячі потенційних кредитів для малого і середнього бізнесу на дуже пільгових умовах», - наголосив очільник Уряду.

Денис Шмигаль також подякував тим парламентарям, які підтримали напрацювання Уряду. «Також попрошу Міністерство фінансів прискорити повторне проходження цих законопроектів у Комітеті та повернення їх до зали Парламенту. Дуже важливо скоріше повернення законопроектів до сесійної зали Парламенту, оскільки на це рішення дуже чекає український бізнес», - зазначив Денис Шмигаль.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ