Валютний ринок знеціненням гривні відреагував на запропонованого Зеленським голову НБУ

Валютний ринок знеціненням гривні відреагував на запропонованого Зеленським голову НБУ

20.07.20 08:49 0 483
Національний банк України встановив опівдні 16 липня довідкове значення курсу 27 гривень 28 копійок за долар. Це на 18 копійок більше за офіційний курс на .

На українському міжбанківському валютному ринку котирування станом на 12:15 встановилися на рівні 27 гривень 30–32 копійки за долар, вказує Finance.ua.

«На торгах по долару спостерігається зростання попиту на фоні стриманої пропозиції. Частина продавців вичікує максимально високих котирувань і тому не поспішає укладати угоди. Це відбивається на поведінці курсу», – повідомляють експерти сайту «Мінфін», які в ранковому прогнозі не передбачали вихід котирувань вище від показників 27,3 гривні за долар.

16 липня Верховна Рада підтримала запропоновану президентом України Володимиром Зеленським кандидатуру Кирила Шевченка на посаду голови НБУ.

У широкому коридорі 26,5–27 гривень за долар національна валюта перебувала понад два місяці – від кінця квітня до початку липня. Зроблена 1 липня заява ексголови НБУ Якова Смолія про відставку через політичний тиск на нього спричинила зростання котирувань до 27 гривень 20 копійок за долар і навіть вище. Упродовж кількох торгових сесій ситуація стабілізувалася, але цього тижня котирування знову стали вищими за 27 гривень за долар. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Бюджет порахований за курсом 30» – Зеленський про курсову політику НБУ

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області у ...

КОМЕНТАРІ