Особливості та переваги сучасних гранітних пам'ятників

Особливості та переваги сучасних гранітних пам'ятників

22.07.20 10:22 0 1738

Вибір надгробного пам'ятника не відноситься до категорії приємних покупок з цілком зрозумілої причини, але, однак, при виборі слід враховувати цілий ряд факторів. Такий атрибут повинен бути не тільки естетичним і привертає увагу, але і довговічним, здатним тривалий час зберігати первинний зовнішній вигляд. Багато в чому це якість залежить від правильного вибору матеріалу виготовлення.

Чому гранітний пам'ятник — найкращий вибір?

Серед матеріалів, що використовуються при виготовленні даних виробів, найбільшою популярністю користуються мармур і граніт з різних причин. За естетичним характеристикам мармур, безсумнівно, лідирує, але слід врахувати, що рівень стійкості до зовнішніх впливів у нього значно нижчий, ніж у граніту. Кожна мармурова стела унікальна своїм малюнком і неповторністю відтінків. При виготовленні мармурових пам'ятників нерідко використовують мінімум декору, тільки для того, щоб підкреслити красу каменю. Також слід зазначити, що вартість мармуру значно вища. Саме тому вибір в більшості випадків падає гранітні пам'ятники, що зарекомендували себе з найкращого боку.

Граніт століттями використовується для виготовлення надгробних знаків завдяки оптимальному поєднанню довговічності та естетичності з доступною вартістю. Дрібнозерниста структура каменю забезпечує стійкість до зовнішніх впливів: камінь практично не піддається впливу вологи, температурних перепадів, морозу та навіть механічних пошкоджень. При належному догляді гранітний пам'ятник може простояти століття без видимих ознак руйнування.

Лаконічний та солідний матеріал є основою для створення респектабельних елегантних і одночасно стриманих виробів. Безсумнівною перевагою граніту є стійкість до ультрафіолету — камінь не змінює свій колір і не вицвітає. Його висока щільність не допускає ювелірної деталізації, але гравіювання вручну або виготовлення барельєфів цілком можливі. Найширше різноманітність відтінків граніту (від ніжно-рожевого до глибокого чорного) дозволяє без проблем вибрати відповідний варіант для пам'ятника на замовлення. Вартість гранітного виробу залежить від цілого ряду чинників, починаючи від родовища граніту і закінчуючи використовуваними технологіями обробки.

Висновки

Підсумувавши всі плюси граніту, можна зробити висновок, що пам'ятники з цього каменю є ідеальним вибором для будь-якого покупця.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Помер автор символу ...

КОМЕНТАРІ