У який час доби краще пити молоко?

У який час доби краще пити молоко?

22.07.20 17:41 11 1297

Суперечки про те, корисно чи шкідливо пити молоко, не вщухають вже декілька десятиліть. Як і коли краще пити молоко, яке вибрати і як отримати від цього напою максимальну користь? Спробуємо розібратися. Ну а розповість нам про це співробітник ТОВ «Молоко вітчизни», яке безпосередньо виробляє молоко екстра-классу.

Яке молоко краще пити?

Почнемо з того, що молоко корисно всім без винятку і в будь-якому віці — але в обмеженій кількості. Воно допомагає заповнити нестачу кальцію — мікроелемента, який бере участь у формуванні кісткової тканини. Особливо необхідно отримувати кальцій з їжею дітям, чия скелетна система росте і розвивається, і жінкам в період менопаузи, коли гормональні зміни провокують крихкість кісток. Крім того, в молоці містяться необхідні для здоров'я:

  • амінокислоти;
  • вітамін А;
  • вітамін D;
  • фосфор.

Молоко — це поживний продукт, в ньому містяться і білки, і жири, і вуглеводи, тому назвати його легким не можна. Щоб молоко краще засвоювався і не приводило до проблем з травленням, найкраще пити його злегка підігрітим. Не варто забувати про те, що молоко є джерелом тваринних жирів, надмірне вживання яких сприяє формуванню атеросклеротичних бляшок на стінках судин. З цієї причини лікарі рекомендують замінювати незбираний продукт на молоко зі зниженою жирністю, особливо людям зрілого віку та з надмірною вагою.

Що стосується норм вживання, то лікарі одностайно стверджують, що один стакан молока (300 мл) в день для дорослої людини не нанесе ніякої шкоди та заповнить потребу організму в поживних речовинах.

У який час доби краще пити молоко?

Пити молоко можна і вранці, і вдень, і ввечері, однак не варто робити це спільно з прийомом їжі. Краще пити молоко замість перекусу, за 2 години до або через стільки ж після трапези. Вранці підігріте молоко з дрібкою кориці допоможе зарядитися енергією, а ввечері склянка теплого напою допоможе зняти напругу, швидше розслабитися та заснути. Однак не варто пити його безпосередньо перед тим, як лягти в ліжко, — приймайте молоко як легке заспокійливе, за декілька годин до сну.

Висновки

Пити молоко можна і потрібно, але не варто зловживати живильним напоєм, а обмежитися однією склянкою в день. Якщо у вас є схильність до серцево-судинних захворювань, віддавайте перевагу молочним продуктам зниженої жирності. Не варто також запивати молоком їжу — воно має достатню поживну цінність і є повноцінним перекусом.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Робочий зошит для ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Navuhudonosr - 22.07.20

Дійсно цікава тема.

аватар країна
An2go - 22.07.20

Блестящая идея

аватар країна
horny_bear - 22.07.20

Отличная Инфа

аватар країна
miwka7890 - 22.07.20

5ка! Отличный пост!

аватар країна
magma2284 - 22.07.20

Дуже хороший пост! Дякую за виконану роботу!

аватар країна
acsreal - 22.07.20

Спасибі, стаття дуже допомогла.

аватар країна
HatariHanzo - 22.07.20

Видно, що автор намагається зробити свій сайт для простих людей, і мені кажеться, що це у нього непогано виходить.

аватар країна
Gabriellos - 22.07.20

я в восторге от Вашего стиля

аватар країна
junkler - 22.07.20

Достаточно интересная и познавательная тема

аватар країна
Physicist_Leon - 22.07.20

спасибо за интересную ретроспективу!

аватар країна
Sanyo654 - 22.07.20

Спасибо большое!