Робочий зошит для початкової школи: значимість і необхідність

Робочий зошит для початкової школи: значимість і необхідність

22.07.20 20:54 5 1087

Успішне навчання - це перш за все відмінне засвоєння матеріалу, інтерес до нових знань, мотивація, набуття нових навичок. Добре, коли все це присутнє в навчальному процесі учня молодших класів. Але для успішного засвоєння матеріалу потрібні підручники та робочі зошити. Саме про останні ми й поговоримо далі. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину Книгово, в якому їх безпосередньо можна придбати.

Для чого потрібен робочий зошит?

Робочі зошити допомагають вирішувати відразу кілька важливих завдань освітнього процесу:

  • Допомагають концентрувати увагу. Займаючись тільки за підручником, дитина ризикує розгубити свою увагу та концентрацію, погано засвоїти матеріал, і в кінцевому рахунку постраждають його знання та успішність.
  • Закріплюють засвоєння матеріалу. Доведено, що людина краще засвоює інформацію, якщо для запам'ятовування використовуються всі види пам'яті, включаючи рухову. Сприймаючи інформацію на слух (слова вчителя під час уроку), візуально, використовуючи рухову пам'ять, дитина набагато краще освоює новий матеріал.
  • Захоплюють процесом навчання. Робочий зошит дозволяє зробити процес цікавим і пізнавальним. Учень не просто «зазубрювати» матеріал, а самостійно шукає відповіді, використовуючи простий та зручний формат зошита. Так вчитися набагато цікавіше! Робочий зошит містить не тільки основний матеріал по темі, але і додатковий, що не увійшов до підручника. Важливо, що для виконання деяких завдань необхідно не тільки показати рівень своїх знань, а й засвоїти нові грані уроку, проявити кмітливість. В результаті дитина закріплює отримані на уроці знання, що сприяє більш глибокому засвоєнню нового матеріалу.
  • Економлять сили та час. Доступна форма викладу нового матеріалу в робочих зошитах дозволяє зберегти зацікавленість, а значить, і мотивацію школярів. Важливо й те, що завдяки зошиту економиться час на виконання завдань. А значить, робочі зошити підвищують активність дітей на уроці та ефективність їх роботи. Якщо ж було задане домашнє завдання, то у малюка залишається більше часу на відпочинок, прогулянки та активну діяльність, що дуже важливо для дотримання режиму дня молодшого школяра.
  • Роблять комфортним процес навчання. Завдяки зошиту дитина може методично готуватися до контрольних робіт, а вчитель - об'єктивно оцінити рівень підготовки.
  • Радують своїм оформленням. Робочий зошит має привабливе оформлення, що відповідає віку дитини. Вчитися з ними дуже цікаво.

Висновки

Робочі зошити - основа самостійної роботи, формування гнучких навичок і універсальних навчальних дій учнів молодших класів. З ними дитина досягає відмінних освітніх результатів, він залучений в цікавий йому освітній процес, здобуває мотивацію до навчання. Учитель отримує ефективний інструмент роботи, контролю знань та індивідуалізації навчальної програми.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
CairLaeda - 22.07.20

ось це позитив) просто клас)

аватар країна
Eduard_Igorevich - 22.07.20

мудро

аватар країна
qaxxs - 22.07.20

просто афигенно!!!!))

аватар країна
bianconeryk - 22.07.20

Очень познавательно, респект

аватар країна
bafomet69 - 22.07.20

супер оригинально