У Росії ухвалили закон про патріотичне виховання в школах

У Росії ухвалили закон про патріотичне виховання в школах

23.07.20 10:17 0 582
Держдума Росії у середу, 22 липня, ухвалила у третьому остаточному читанні запропоновані президентом Володимиром Путіним зміни до закону про освіту, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Вони стосуються виховної роботи в школах. Передбачається, що виховні програми будуть включені в освітні шкільні програми. Буде складатися календарний план виховної роботи, який реалізовуватиметься протягом року.

Виховання у законопроєкті охарактеризовано як «діяльність, спрямована на розвиток особистості, створення умов для самовизначення і соціалізації учнів на основі соціокультурних, духовно-моральних цінностей і прийнятих в російському суспільстві правил і норм поведінки», а також як «формування в учнів почуття патріотизму, громадянськості, поваги до пам'яті захисників Вітчизни та подвигам Героїв Вітчизни, закону і правопорядку, людини праці і старшого покоління, взаємної поваги, бережливого ставлення до культурної спадщини і традицій багатонаціонального народу Російської Федерації, природи та навколишнього середовища».

Це формулювання безпосередньо засноване на схвалених нещодавно поправках до Конституції, де мовиться, що держава повинна створювати умови для виховання в дітях «патріотизму і громадянськості, а також поваги до пам'яті захисників Вітчизни та старшого покоління». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський підписав закон про вступ без ЗНО для випускників із ОРДЛО та Криму

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Верховна Рада знизила ...

КОМЕНТАРІ