Майже 5 тисяч випускників на Тернопільщині отримають документи про освіту

Майже 5 тисяч випускників на Тернопільщині отримають документи про освіту

23.07.20 08:03 0 495
Враховуючи епідеміологічну ситуацію у Тернопільській області вирішили відтермінувати послаблення карантинних заходів.

Таке рішення прийняли під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Через погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19 ще зарано послаблювати карантинні заходи. Спостерігається циклічність захворюваності – зростання й послаблення кожні 7-9 днів. Тому для нас важливо дотримуватись усіх обмежень», - наголосив очільник області Володимир Труш.

Також він підкреслив, що одне з важливих завдань для органів виконавчої влади – вручення випускникам навчальних закладів документів про загальну середню освіту. При цьому, з дотриманням усіх протиепідемічних заходів.

У Тернопільській області налічується 4 900 випускників, з яких 1 352 – у м. Тернопіль.

«Проведення урочистих подій та випускних вечорів можливе відповідно до постанови Кабінету Міністрів. Вручення документів про освіту відбуватиметься з дотриманням протиепідемічних заходів. Проте, друга й неофіційна частина святкування, а саме випускного вечора – рішення випускників і їхніх батьків, які нестимуть за це відповідальність. Це їхнє право на особисте життя й приватність», - зазначив Володимир Труш.

Очільник області наголосив, що проведення усіх заходів повинне відбуватися в рамках чинного законодавства, постанов Кабінету Міністрів та головного санітарного лікаря України.

«Безпосередню відповідальність за видачу документів про закінчення базової загально-середньої освіти несуть місцеві органи влади, тобто відділи освіти та навчальні заклади, - повідомила начальниця управління й освіти ТОДА Ольга Хома. – Значна кількість навчальних закладів відмовились від святкування випускних, проте є багато батьків, які хочуть влаштувати таке свято для своїх дітей. Тому безпосередню відповідальність несуть саме батьки та батьківські комітети, які це організовують».

Усі відділи освіти отримали рекомендації щодо вручення свідоцтв про базову загальну середню освіту. Останній термін видачі документів – 31 липня.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Росії оголосять вирок ...
Наступна новина: У Запоріжжі протестували ...

КОМЕНТАРІ