Еластичний пінополіуретан: що потрібно знати?

Еластичний пінополіуретан: що потрібно знати?

23.07.20 13:31 6 1788

Більшості людей еластичний пінополіуретан (ППУ) більш відомий, як поролон. Головна його відмінність від жорстких видів пінополіуретанів полягає в відкрито-пористій структурі. Цей м'який матеріал широко використовується в різних галузях, починаючи від меблевої промисловості та закінчуючи будівництвом. Винайдено еластичний пінополіуретан був ще в 40-х роках минулого століття, але нині користується великим попитом. Виготовлення м'яких меблів нині важко уявити без поролону, який використовують в якості наповнювача для диванів, крісел, пуфів й інших предметів. Далі, ми більш детально розглянемо технологію виробництва та сферу застосування ППУ. Ну а розповість нам про це співробітник компанії «АСАТ» - лідера у сфері продажів даного матеріалу в Україні.

Особливості технології виробництва

Для виготовлення еластичного ППУ, як і інших видів пінополіуретанів, використовуються 2 компоненти, що являють собою рідини з різними хімічними та фізичними властивостями. При змішуванні вони вступають в хімічну реакцію. В результаті цього піняться й збільшуються в розмірах. Після застигання утворюється матеріал з хорошими показниками теплопровідності та звукопоглинання.

Маса, що утворилася, може використовуватися для заливки форм певних виробів, наприклад, сидінь для автомобілів, або формування рулонного, блокового або іншого еластичного ППУ. Матеріал може відрізнятися м'якістю, міцністю та іншими характеристиками. Залежать вони від відсотка співвідношення компонентів, що застосовуються для виготовлення еластичного пінополіуретану, і технології виготовлення.

Сфера застосування

Еластичний ППУ відрізняється стійкістю до температурних коливань, агресивних хімічних речовин, довговічністю. В процесі експлуатації він не втрачає свої характеристики, навіть при тривалому механічному впливі зберігає свою форму. Ряд незаперечних переваг став причиною того, що еластичний пінополіуретан знайшов своє застосування в наступних галузях:

  1. Меблеве виробництво. Переважно використовується при виготовленні м'яких меблів. Нині найбільш популярний м'який наповнювач з відмінними експлуатаційними характеристиками.
  2. Автомобілебудування. Еластичний ППУ застосовується для виготовлення сидінь та інших елементів салону.
  3. Будівництво. У будівельній галузі матеріал застосовується в якості теплоізоляційного та звукоізоляційного матеріалу. Також він може використовуватися в якості демпфера при укладанні труб, підлог та інших конструкцій.
  4. Еластичний пінополіуретан також використовується для виготовлення взуття, елементів декору для інтер'єру та інших сферах.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Волкер: у США з’явився ...
Наступна новина: Фіброцементні плити Siniat ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Tacid - 23.07.20

Полезного много нашла для себя

аватар країна
Malefikarus - 23.07.20

Через некоторое время Ваша статья станет популярной. Запомните мои слова.

аватар країна
Simss3 - 23.07.20

Даже и не докопаешься.

аватар країна
bessoniza - 23.07.20

Видно, что автор старается сделать свой сайт для простых людей, и мне кажеться, что это у него неплохо получается.

аватар країна
Chizhikov93 - 23.07.20

Шикарно, додаю в закладки

аватар країна
shewgay - 23.07.20

отлично!!! Все супер!