У ЄС закликали Вірменію і Азербайджан до миру

У ЄС закликали Вірменію і Азербайджан до миру

24.07.20 14:35 0 722
Голова зовнішньополітичного відомства ЄС Джозеп Боррель 22 липня провів тристоронні телефонні переговори з міністрами закордонних справ Вірменії та Азербайджану задля зниження напруженості на тлі спалаху насильства на кордоні цих країн.

Бесіда високого представника ЄС із закордонних справ із міністром закордонних справ Вірменії Зограбом Мнацаканяном та міністром закордонних справ Азербайджану Джейхуном Байрамовим стала першою прямою дипломатією з боку ЄС, яка об'єднала конфронтуючі країни.

Боррель закликав обидві сторони взяти на себе зобов'язання припинити вогонь і вжити негайних заходів для полегшення ситуації.

Головний дипломат ЄС «закликав обидві сторони припинити збройну конфронтацію і утримуватися від дій і риторики, які провокують напруженість, повідомли в канцелярії Борреля.

Раніше також генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш закликав до «негайної та повної деескалації» і «повернення до переговорів» між Азербайджаном і Вірменією. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вірменія звинувачує Азербайджан у новому нападі на кордоні – Баку заперечує

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ