Європарламент розкритикував новий бюджет ЄС через скорочення субсидій

Європарламент розкритикував новий бюджет ЄС через скорочення субсидій

25.07.20 10:43 0 1436
Депутати Європейського парламенту на засіданні 23 липня ухвалили резолюцію, яка критикує скорочення субсидій в новому варіанті бюджету Євросоюзу, повідомляє сайт Європарламенту.

Члени європейського органу привітали «історичне» створення фонду для подолання наслідків коронавірусної пандемії, проте засудили «масштабне скорочення складової субсидій» та закликали до повного демократичного залучення парламенту в роботу цього фонду, яке «не передбачає формальної участі обраних членів Європарламенту».

На думку Європарламенту, скорочення субсидій, які надаються постраждалим від коронавірусу країнам на безповоротній основі, «підважує основи сталого та гнучкого відновлення».

Читайте також: У представницві ЄС в Україні стурбовані пожежею в будинку Шабуніна?

Зокрема депутати занепокоєні майбутнім програм із захисту клімату, цифрової трансформації, охорони здоров'я, роботи з молоддю, культури, досліджень з управлінням кордонами. Вони вважають, що поточний варіант бюджету призведе до різкого скорочення їх фінансування з 2020 по 2021 рік, а з 2024 року «бюджет ЄС в цілому буде менший за рівень 2020-го, що поставить під загрозу зобов'язання та пріоритети ЄС».

Відтак Європарламент заявляє, що не підтримує угоду Європейської ради про Багаторічну програму фінансового розвитку (MFF) на 2021-2027 роки в її поточному вигляді.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Англійська з Хелен Дорон
Наступна новина: Гривня послабилася на 10 ...

КОМЕНТАРІ