Як підібрати дизайн для ванни?

Як підібрати дизайн для ванни?

27.07.20 13:44 0 1243

Кожній людині хочеться, щоб її ванна кімната була зручною і багатофункціональною. В організації комфортного простору дизайн відіграє далеко не останню роль. Потрібно приділити максимум уваги підбору елементів для створення цілісної картини.

Дуже важливо, щоб стиль був єдиним. Краще підбирати аксесуари з однієї лінійки або серії. Таким чином, вони будуть органічно поєднуватися, чого навряд чи вийде добитися з випадковими речами. Навіть змішувач у ванній повинен відповідати іншим аксесуарам.

змішувач

Сучасний ринок аксесуарів і сантехніки представляє безліч найрізноманітніших і найнеобхідніших предметів, які допоможуть укомплектувати ванну: гачок, вішалка, мильниця, склянка для зубних щіток, тримач для рушників, полички, душовий набір і багато іншого. Чудово доповнять ваш дизайн змішувачі https://mixxen.ua/product-category/smesiteli/dlya-vanny/.

Підбирати наповнення необхідно виходячи з особливостей приміщення і його габаритів. Наприклад, змішувач у ванній може бути настінний, підлоговий або врізний. Який тип вибрати залежить тільки від наявності або відсутності необхідного простору. Те ж саме стосується біде, гігієнічного душа, душової системи, раковини, унітазу.

змішувач

Роль колірної гами у ванній кімнаті

Кольори дуже сильно впливають на настрій і загальний стан людини. Якщо колірна гамма підібрана погано, то це буде постійно дратувати і ні про який комфорт і хороше самопочуття не може бути й мови. Щоб визначитися з правильним спектром фарб, потрібно розуміти, що:

  • блакитний колір – заспокоює і утихомирює;
  • зелений – врівноважує і підвищує рівень працездатності;
  • жовтий – покращує настрій, робить людину більш веселою і радісною, дарує відчуття тепла;
  • червоний – може як підвищити активність, так і швидко втомити; використовувати в інтер'єрі потрібно дуже акуратно.

Світлі відтінки візуально збільшують приміщення, темні, навпаки – зменшують. Основні тони ванної кімнати задаються для підлоги та стін плиткою. Якщо плитку укласти по діагоналі, то це також допоможе розширити простір.

дизайн

Способи візуального розширення маленьких приміщень

Глянцева плитка, виконана в світлих тонах, буде відбивати світло як дзеркало і допоможе створити візуальний ефект розширеного простору. Що ж стосується меблів, і сантехніки, то підвісні варіанти будуть дуже доречними. Так, ванна кімната буде здаватися «легшою». Настінний змішувач у ванній відмінно впишеться в інтер'єр і не займе багато місця.

Ванна стане просторішою, якщо розмістити меблі уздовж стін і залишити центр вільним. Великі предмети будуть тут недоречними, і грубими, а ось дрібна плитка і глянцева натяжна стеля, як раз навпаки добре доповнять інтер'єр.

Вибираючи світильники і інші елементи освітлення, необхідно переконатися, що вони стійкі до температурних перепадів і підвищеної вологості. Освітлення повинне виглядати максимально природним і не чинити згубного впливу на зір.

дизайн

Актуальні тенденції дизайн-проектів

Професійні фахівці провідних будівельних фірм і дизайнерських агентств, що надають послуги дизайну квартир, пропонують, при облаштуванні ванної кімнати, використовувати деякі актуальні тенденції:

  • бажано, щоб ванна кімната була просторою, практичною, ергономічною, мала хороше освітлення, а також, функціональне планування;
  • для того, щоб зберегти вільне місце і візуально збільшити його обсяг, необхідно правильно підбирати кольорові гами декору, систем зберігання та сантехніки;
  • сучасна сантехніка здатна задовольнити не тільки функціональні, але і естетичні потреби;
  • прості стелажі і полиці відкритого типу роблять дизайн легшим і лаконічнішим;
  • освітлення потрібно розміщувати не тільки на стелі, але і біля дзеркала;
  • наявність декору краще звести до мінімуму і обмежитися найнеобхіднішими предметами.

Не важливо, чи це змішувач у ванній, чи простий гачок для рушників, тільки увага до дрібниць допоможе створити дійсно комфортне, зручне і естетично приємне приміщення. Тому, потрібно дуже серйозно поставитися до цього питання і продумати все задовго до початку робіт.

змішувач

Ванна кімната повинна бути максимально зручною і комфортною. Щоб домогтися подібного ефекту, і влаштувати модну вбиральню, найкраще скористатися послугами дизайну квартир від професійних фірм. Спеціалісти допоможуть зробити все максимально якісно.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ