Чехія: у Празі судять білоруса за «тероризм» через участь у боях проти України на Донбасі

Чехія: у Празі судять білоруса за «тероризм» через участь у боях проти України на Донбасі

28.07.20 13:09 0 845
Міський суд столиці Чехії Праги почав розгляд справи громадянина Білорусі, який, як каже обвинувачення, брав активну участь у боях на сході України на боці сепаратистів, що кваліфікують як «терористичний напад».

41-річний Олексій Фадєєв, який постійно живе в Празі і якому в разі визнання винним загрожує позбавлення волі на термін від 12 до 20 років, будь-яку свою вину заперечує і твердить, що хотів допомогти людям «боронитися від українських фашистів», повідомляють чеські новинні сайти.

На цей час чоловік уже перебуває в ув'язненні, засуджений в іншій кримінальній справі. Слухання нинішньої справи по суті мають початися 29 липня.

Як заявляє обвинувачення, Фадєєв узяв участь у війні проти України «з наміром активно підтримати сепаратистські угруповання на сході України, які домагаються відокремлення від України і створення самостійного державного утворення, так званої «Донецької народної республіки».

За словами прокурорів, Фадєєв неодноразово, від листопада 2014 до травня 2016 року, виїжджав із Чехії, щоб виконувати різноманітні воєнні завдання в лавах так званої «республіканської гвардії ДНР». Але він не тільки займався патрулюванням, а й брав активну участь у боях проти українських військ, які захищають суверенітет і територіальну цілісність України, заявили прокурори.

Фадєєв через перекладача заявив у відповідь, що його перебування на Донбасі, в Донецьку, мовляв, не було терористичним актом, бо він був там, щоб допомогти людям, через те, що, за його словами, владу в Україні захопили «фашисти», і він бачив в інтернеті відеозаписи, на яких нібито були зафіксовані «звірства», що відбувалися в Україні. Тож він вирушив на окуповану частину Донбасу через російський Ростов-на-Дону, де отримав зброю й відтак долучився до «республіканської гвардії ДНР». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Чехії двом мешканцям країни висунули обвинувачення за участь у бойових діях проти України на Донбасі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія: суд оштрафував ...
Наступна новина: За 6 тижнів кількість ...

КОМЕНТАРІ