Парламент Туреччини ухвалив закон про контроль над соціальними мережами

Парламент Туреччини ухвалив закон про контроль над соціальними мережами

30.07.20 12:24 0 501
Парламент Туреччини 29 липня ухвалив закон, який регулює діяльність соціальних мереж, таких як Twitter і Facebook, і зобов'язує їх дотримуватися суворих правил. У разі порушень передбачені штрафи і скорочення трафіку.

За законом, великі мережеві компанії, зокрема Facebook і Twitter, повинні мати представництва в Туреччині для розгляду скарг щодо контенту на своїх платформах. Відсутність представника, який повинен бути громадянином Туреччини, передбачає великі штрафи, заборону на рекламу і скорочення трафіку до 90%, що зробить соціальні мережі занадто повільними для використання.

Нове законодавство також вимагає від соціальних мереж зберігати дані користувача в Туреччині, спрощуючи доступ до такої інформації для прокурорів та інших органів влади.

Правозахисні організації заявляють, що закон дозволяє владі посилити онлайн-цензуру, і закликають технологічних гігантів, таких як Google, відмовитися від його виконання.

Адміністрація президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана каже, що регулювання необхідне для боротьби з кіберзлочинністю і захисту користувачів. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Києві Ердоган говорив правильні речі – але не для турецьких дисидентів в Україні

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ