Тернопільщина займає друге місце в Україні за кількістю сільськогосподарських кооперативів

Тернопільщина займає друге місце в Україні за кількістю сільськогосподарських кооперативів

30.07.20 12:39 0 535
Найбільше діючих сільськогосподарських кооперативів у Кременецькому (13), Бережанському (10), Шумському (9), Підволочиському (7 ) районах. А Тернопільська область займає другу позицію в Україні щодо кількості обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів.

Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації Володимир Стахів під час засідання колегії ОДА.

«Станом на 1 липня 2020 року в Тернопільській області зареєстровано 109 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Загалом, сільськогосподарськими обслуговуючими кооперативами надано послуг за перше півріччя 2020 року на суму 4,3 млн гривень 3528 членам кооперативів», - констатував Володимир Стахів.

Серед найуспішніших - Асоціація виробників равликів, плодоовочевий кооператив «Файна поляна», Молочарський кооператив, який надає широкий спектр послуг у цілому районі, а також багато інших.

«На 2020 рік з державного бюджету передбачається підтримка сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Зокрема, пропонується фінансувати 70% витрат на придбання обладнання (без ПДВ) кооперативам в складі яких є одне чи декілька фермерських господарств та фізичні особи, у власності або користуванні кожного з яких перебувають землі сільськогосподарського призначення або тварини, ідентифіковані та зареєстровані відповідно до законодавства», - зазначив Володимир Стахів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Путіну довіряє менш як ...
Наступна новина: Посольство Росії в Білорусі ...

КОМЕНТАРІ