У львівських підземеллях відкрили перший музей історії міста

У львівських підземеллях відкрили перший музей історії міста

31.07.20 13:00 0 483
У підземеллях Преображенської церкви у Львові відкрили інтерактивний музей «Львів Стародавній». Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Це перший музей історії міста Лева. На площі 600 метрів квадратних розповідається про історію Львова і людей, які його розбудовували від ХІІІ до ХVIII століть, про правління короля Данила Романовича, представлена зброя часів Руського королівства, розповідається про вірменську громаду, яка у місті утворилась в ХІ столітті, можна ознайомитись і з періодом Русі за часів Орди, Руського королівства, козацького Львова, королів Речі Посполитої, дізнатись про львівську еліту, розвиток релігій, ремісництва, просвітителів Русі.

Розповідь візуалізується інформаційними стендами. Також було виготовлено 39 воскових фігур видатних історичних осіб, які розвивали місто – короля Данила Галицького, який заснував Львів (ймовірно, 1245-1247 років, а перша літописна згадка 1256 року), його сина Лева, на честь якого і назвав місто, козацького отамана Івана Підкови, скульптора Йоана Георга Пінзеля, гетьмана Богдана Хмельницького, польських королів, митрополитів львівських. Ці фігури виглядають дуже реалістично.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заработок в МЛМ
Наступна новина: На міжбанку поновилася ...

КОМЕНТАРІ