Слідчий комітет Білорусі пов’язав справи проти опозиціонерів із затриманням російських бойовиків

Слідчий комітет Білорусі пов’язав справи проти опозиціонерів із затриманням російських бойовиків

31.07.20 13:42 0 466
Слідчий комітет Білорусі 30 липня повідомив, що проти опозиційного політика Миколи Статкевича, блогера Сергія Тихановського та інших затриманих порушені кримінальні справи. Також Слідчий комітет пов'язав ці справи із затриманням 29 липня під Мінськом громадян Росії, яких вважає членами «ПВК Вагнера».

Кримінальна справа проти Тихановського порушена «за фактами умисних дій, спрямованих на розпалювання іншої соціальної ворожнечі, закликів до насильницьких та агресивних дій щодо правоохоронців». Згідно з цією статтею, Тихановському загрожує від 5 до 12 років в'язниці.

Крім того, проти Миколи Статкевича, Сергія Тихановського та інших порушено кримінальну справу за фактом підготовки до масових заворушень (можливе покарання – від 3 до 8 років позбавлення волі).

«Також учора за результатами перевірки оперативної інформації, що надійшла від спецслужб, за підозрою в скоєнні зазначеного злочину були затримані 33 громадянина Російської Федерації, співробітники ПВК Вагнера, які проживали на території санаторію «Білорусочка» в Мінському районі. В даний час вирішується питання про застосування до них запобіжного заходу у вигляді взяття під варту», – інформує Слідчий комітет Білорусі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Білорусі шукають ще близько 200 бойовиків – секретар Ради безпеки

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сума для компенсацій ...
Наступна новина: На Тернопільщині — ...

КОМЕНТАРІ