Влада Києва не виключає,що музей художника Івана Марчука можуть створити за кошти міста

Влада Києва не виключає,що музей художника Івана Марчука можуть створити за кошти міста

31.07.20 13:59 0 720
Влада Києва повідомила, що запропонувала видатному художнику сучасності Іванові Марчуку створити його музей за міський кошт. Про це повідомив виконувач обов'язків першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами, ця ініціатива з'явилась після того, як було введено мораторій на будівництво в буферних зонах «Софії Київської» та «Києво-Печерської Лаври». Фактично це стало офіційною забороною будівництва приватної будівлі, де, у тому числі, мали розмістити музей Івана Марчука, зазначив Мондриївський.

«Мультифункціональна декількаповерхова будівля з величезним паркуванням, офісними приміщеннями і ресторанами не може бути побудована на схилах Дніпра. А саме в цьому приміщенні мав знаходитись музей Марчука. Крім того, ця територія підпадає під буферну зону Національного заповідника «Софія Київська» і там заборонено будь-яке нове будівництво. Тому інформація, що місто відсудило у художника суму у 6 мільйонів гривень некоректна. Ділянка, про яку йдеться, вже більше 10 років в оренді у приватної структури, і жодне будівництво там так і не було розпочато. Водночас, ми відкриті до прямого діалогу з митцем. І зважаючи, що будувати на цій території не можна, разом із Департаментом комунальної власності та Департаментом культури ми напрацювали варіанти, де можна розмістити музей з урахуванням розташування на найкращих туристичних маршрутах», – повідомив Мондриївський. ФОТОГАЛЕРЕЯ: «Пльонтанизм» Івана Марчука на виставці у «Мистецькому арсеналі»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США запустили новий ...
Наступна новина: NASA запускає ще один ...

КОМЕНТАРІ