Оплата чергового збору за ліцензію на пальне

Оплата чергового збору за ліцензію на пальне

03.08.20 14:06 0 1824

З настанням літа вже досить в значної кількості ліцензіатів в сфері обігу пального з’явився обов’язок на внесення чергового збору за ліцензію. Підприємства в сфері реалізації підакцизних товарі вже знають, що окрім сплати збору необхідно ще подати відповідні документи включаючи оригінал ліцензії для проставляння відмітки органом ліцензування.

Який алгоритм дій при внесенні щорічного збору за ліцензію на пальне?

Юристи компанії OGP надають розгорнуту відповідь на дане запитання.

По-перше, необхідно підібрати актуальні реквізити для збору за пальне. Бюджетні рахунки оновлюються кожен рік, тому варто віднестись до цього досить відповідально.

За ліцензію на роздрібну та оптову торгівлю з місцем торгівлі, а також на зберігання пального збір сплачується по місцю торгівлі або зберігання. У разі сплати за документ на оптову торгівлю пальним без місця торгівлі плата справляється по місцезнаходженню самого підприємства.

Після оплати підтверджуючим документом буде вважатися платіжне доручення з мокрою печаткою банка.

По-друге, необхідно підготувати лист в довільній формі по внесення чергового платежу. В ньому зазвичай вказують: інформацію про підприємство, номер та дату ліцензії та документи, які додаються.

По-третє, платіжне доручення, лист та оригінал ліцензії потрібно подати до ДПС України або Головних Управлінь ДПС по областям в залежності від виду дозвільного документу.

Детальна інформація про послугу:

https://ogp.ua/uk/news-ukr/670-prodovzhennya-litsenziji-na-optovij-prodazh-palnogo

Способи подачі документів можуть бути такими:

  1. Направлення рекомендованого листа на адресу органів податкової служби.
  2. Направлення кур’єрської доставки документів на адресу відповідного органу.
  3. Подача документів особисто.
  4. Замовлення послуги юристів по підготовці, подачі та отримання документів в податковій.

Під час використання поштових та кур’єрських послуг можуть виникнути негативні наслідки: втрата листа з документами або доставляння листа не за тією адресою (не в ту скриньку) і т.д.

Варто зазначити, що подача документів це не останній етап в процедурі внесення щорічного платежу. Останнім кроком буде отримання оригіналу ліцензії з проставленою відміткою про сплату. Бланк документу видається лише особисто керівнику підприємства або представнику за довіреністю.

Отже, перед підприємством постає не досить важке, але відповідальне завдання по сплаті чергового збору за ліцензію на пальне. Лише ліцензіату вирішувати, який з наведених способів подачі документів є найбільш швидкий, економний та зручний.

Підготовлено юристами OGP.UA

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 123)

КОМЕНТАРІ