Карантинні обмеження на межі з ОРДЛО продовжать діяти і після 1 серпня – ДПСУ

Карантинні обмеження на межі з ОРДЛО продовжать діяти і після 1 серпня – ДПСУ

04.08.20 10:32 0 411
Карантинні обмеження на адміністративній межі з окупованою частиною Донбасу за рішенням командувача операції Об'єднаних сил продовжать діяти і після 1 серпня, хоча раніше анонсували, що з 1 серпня особам, які прямують на вільну територію Україну з окупованих територій, не треба буде проходити двотижневу самоізоляцію.

Виняток із вимоги двотижневої самоізоляції або обсервації буде діяти тільки щодо тих, хто прибуває для участі в ЗНО, мовиться в повідомленні Оперативно-військового управління Східного регіонального управління ДПСУ.

«Відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 про продовження з 1 по 31 серпня карантинних обмежень на території України командувач операції Об'єднаних сил уточнив порядок пропуску осіб і транспортних засобів через лінію розмежування», – пояснили прикордонники зміну раніше оголошеної нової норми.

Таким чином, наразі на адміністративній межі з окупованою частиною Донбасу будуть далі діяти такі вимоги:

?На період дії карантину в Донецькій і Луганській областях забороняється перетин лінії розмежування на контрольних пунктах в'їзду-виїзду іноземцями й особами без громадянства без наявного полісу (свідоцтва, сертифікату) страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією – партнером на території України (асистанс), і покриває витрати, пов'язані з лікуванням COVID-19, і діє на строк перебування в Україні.

?Крім того, громадяни, які прямують із тимчасово окупованої території України, будуть проходити безконтактний температурний скринінг тіла і опитування на предмет контактування з хворими на COVID-19. Варто врахувати, що громадяни України (крім тих, хто прибуває для участі в ЗНО) будуть пропускатись лише за умови згоди на проходження самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома» або обсервації.

?Для перетину лінії розмежування в КПВВ громадяни будуть допускатися із засобами захисту органів дихання. Одночасно у контрольних пунктах зможе перебувати така кількість осіб, що забезпечить дотримання належної дистанції.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ