Глава ВООЗ закликав готуватися до «затяжної» пандемії

Глава ВООЗ закликав готуватися до «затяжної» пандемії

04.08.20 13:35 0 432
Пандемія коронавірусної інфекції може набути «затяжного» характеру, а її наслідки можуть відчуватися протягом найближчих десятиліть. Про це заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреєсус.

Надзвичайний комітет ВООЗ зібрався 1 серпня, щоб оцінити ситуацію через шість місяців після того, як спалах коронавірусної інфекції у Китаї був оголошений міжнародною надзвичайною ситуацією в сфері охорони здоров'я. Це сталося наприкінці січня.

Низка експертів і політиків – зокрема президент США Дональд Трамп – критикували ВООЗ за надто повільну, на їхню думку, реакцію на розвиток епідемії. Глава ВООЗ у суботу заявив, що надзвичайна ситуація була оголошена в момент, коли за межами Китаю не померла ще жодна людина.

У світі станом на 2 серпня коронавірусом було інфіковано понад 17,8 мільйона людей. Померли від COVID-19 більше ніж 685 тисяч людей, одужали – 10,5 мільйона.

Пандемія була оголошена на початку березня, коли вірус став швидко поширюватися Європою.

Карантинні заходи, запроваджені у більшості країн світу у березні, у травні – червні були послаблені після деякого уповільнення зростання числа нових інфікованих. Однак, у низці країн коронавірус останнім часом почав знову швидко поширюватися, що подекуди призвело до повернення обмежень. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Степанов заявив, що місцева влада не може послаблювати встановлений урядом карантин

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія: адвокат історика ...
Наступна новина: Ураган «Ісаяс» наблизився ...

КОМЕНТАРІ