Лукашенко заявив,що Росія намагалася приховати відправку «вагнерівців» у Білорусь

Лукашенко заявив,що Росія намагалася приховати відправку «вагнерівців» у Білорусь

04.08.20 13:25 0 477
Президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Росію в намаганні приховати відправку до Білорусі 200 бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнера». Як передає білоруська державна агенція БЕЛТА, про це Лукашенко сказав, коли заслухав у суботу доповідь голови КДБ і керівника Слідчого комітету Білорусі.

«Вони («вагнерівці» – ред.), звичайно, винні, але не настільки, щоб стосовно них ухвалювати якісь жорсткі заходи. Це солдати. Їм наказали – вони пішли. Розбиратися треба з тими, хто наказував, хто їх сюди посилав... Молодці, що з'ясували, що це перша група. Я так розумію, це тільки перша група зі 180 чи 200 осіб, яка планувалася до перекидання в Білорусь. І до того ж, коли я це говорю (я прочитав доповідь), це точні дані . І спроба там зараз приховати «хвіст» в Росії і сказати, що ось мало не вони з нами погодили приїзд цієї групи, це повна нісенітниця», – сказав Лукашенко.

Він заявив, що ситуація викликає «серйозні підозри» про те, «які цілі собі група планувала».

Лукашенко заявив, що «замовкнули старші брати».

«Уже не кричать, що вони посилали цих хлопців в Стамбул. Ніякого Стамбула не було і бути не могло, як виявилося при перевірці. Ясно, що у цієї групи були інші цілі», – додав він.

29 липня білоруські державні ЗМІ повідомили про затримання 33 бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнера». За повідомленнями, вони прибули до Білорусі в ніч із 24 на 25 липня «для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії».

Слідчий комітет Білорусі підозрює затриманих у підготовці масових заворушень напередодні президентських виборів. Президент Білорусі Олександр Лукашенко рініше назвав усе це «надзвичайною подією» і звинуватив Росію у «брудних намірах». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Білорусь, бойовики «Вагнера» та Україна в 10 питаннях і відповідях

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іран повідомив про ...
Наступна новина: Росія: адвокат історика ...

КОМЕНТАРІ