Афганістан: 15 цивільних загинули через обстріл з боку Пакистану

Афганістан: 15 цивільних загинули через обстріл з боку Пакистану

04.08.20 15:17 0 698
Обстріл, здійснений Пакистаном через кордон з Афганістаном 31 липня, призвів до загибелі щонайменше 15 людей та змусив Кабул привести в готовності наземні та повітряні збройні сили.

Вогонь з боку Пакистану відкрили після судичок між безпековими службами двох країн на закритому пункті перетину пакистано-афганського кордону Чаман – Спін Болдак. Цивільні зібралися в цій точці з обох боків, щоб перетнути кордон для святкування Ід аль-Адха.

Міністерство оборони Афганістану 31 липня заявило, що голова штабу сухопутних військ отримав наказ давати повноцінну відповідь, якщо пакистанська армія продовжуватиме артилерійські атаки вздовж спірної ділянки кордону між двома країнами.

Читайте також: В Афганістані після чергового нападу почалося триденне перемир'я?

Своєю чергою, представники силових структур Пакистану заявили, що протести проти закриття кордону для щоденного перетину в прикордонному Чамані призвели до випадків насильства, що в пакистанській провінції Белуджистан, але бойова зброя нібито не застосовувалася.

Тим не менш активісти звинувачують звинувачують пакистанських силовиків у відкритті вогню проти протестувальників, в тому числі тих, хто був з іншого боку кордону, в Афганістані.

«Якщо військові Пакистану продовжать свої ракетні атаки на території Афганістану, вони отримують відповідь від афганської армії», – йдеться в заяві оборонного афганського відомства.

Міністр закордонних справ Паикстану Шах Махмуд Куреші заявив журналістам, що вже обговорює інцидент із представниками Кабулу та сподівається, що його вдасться вирішити мирно. ФОТОГАЛЕРЕЯ: Свято жертвопринесення: мусульмани готуються до щорічного свята Ід аль-Адха (Курбан-байрам)

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Акція на підтримку ...
Наступна новина: Іран погодився виплатити ...

КОМЕНТАРІ