Розпорядження ФСБ: на в’їзді до Росії в білорусів вимагають телефон і паспортні дан

Розпорядження ФСБ: на в’їзді до Росії в білорусів вимагають телефон і паспортні дан

04.08.20 11:57 0 390
Росія посилила нагляд на кордоні з Білоруссю – водіїв змушують проходити паспортний контроль, через це на міжнародній трасі М1 утворилися величезні черги. Про це білоруській службі Радіо Свобода повідомили водії легкових автомобілів, що виїжджають із Росії.

«Стягнуті додаткові сили прикордонної служби ФСБ. Величезні черги на виїзд із РФ. Білорусів не випускають на батьківщину. Вимагають оформлення. Вносять дані в комп'ютер і для чогось записують мобільний телефон. Потім пропускають», – написав у фейсбуці політолог Юрій Воскресенський.

Про обов'язкову перевірку паспортів на кордоні повідомляють також далекобійники. Водії розповідають, що співробітники прикордонслужби ФСБ Росії просять у білоруських громадян також номер мобільного телефону і вносять дані в базу.

У Прикордонному управлінні ФСБ Росії по Смоленській області підтвердили білоруській службі Радіо Свобода, що отримали розпорядження реєструвати дані про переміщення громадян Білорусі в обох напрямках, але це не означає, що йдеться про закриття кордону. Журналістам для докладніших коментарів порадили звернутися в центральний офіс ФСБ в Москві. Там попросили відправити офіційний запит.

Прикордонний комітет Білорусі не коментує цю ситуацію. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Путін провів нараду зі спецслужбами через «справу бойовиків» у Білорусі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Родичі жертв рейсу ...
Наступна новина: Білорусь: журналістів Радіо ...

КОМЕНТАРІ