У Держдумі закликали «не соромитися поставляти зброю» бойовикам «ЛДНР»

У Держдумі закликали «не соромитися поставляти зброю» бойовикам «ЛДНР»

04.08.20 11:25 0 419
У Державній думі Росії запропонували «не соромитися поставляти зброю» угрупованням «ДНР» і «ЛНР», якщо в США ухвалять закон про виділення 300 мільйонів доларів на рік на військову допомогу Україні.

З такою пропозицією виступив голова комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Калашников. Він представляє КПРФ.

«Я вважаю, що виділення в США 300 мільйонів доларів на військову допомогу Україні, навпаки, нам відкриває двері для того, щоб допомагати людям, по яких вони хочуть з цієї зброї стріляти, – «ДНР» і «ЛНР», – сказав він. – У таких умовах ми маємо теж право постачати зброю в ці «республіки» офіційно».

Депутат додав, що якщо одній зі сторін конфлікту третя країна буде поставляти летальну зброю, Росії нічого не залишиться, крім як захистити людей з другої сторони – «може, не військами, а хоча б поставками зброї».

Напередодні група американських сенаторів, що представляють Демократичну і Республіканську партії, підготувала законопроєкт про щорічне виділення Україні 300 мільйонів доларів військової допомоги, зокрема поставки летальних озброєнь.

Крім фінансової допомоги, законопроєкт передбачає дипломатичну підтримку України протягом наступних п'яти років, а також надання Пентагоном і Держдепартаментом звіту про потенціал та потреби Збройних сил України, плану поставок американської допомоги у сфері безпеки України. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія веде потрійну гру – видання про чергове перемир'я на фронті (огляд преси)

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Виші цього року зможуть ...
Наступна новина: На міжбанку зріс попит на ...

КОМЕНТАРІ