США закликали Білорусь провести вільні вибори

США закликали Білорусь провести вільні вибори

04.08.20 14:35 0 719
Сполучені Штати Америки закликали Білорусь провести майбутні президентські вибори як вільні й чесні і висловили розчарування тим, що на них не буде західних спостерігачів.

США, зокрема, занепокоєні затриманнями й залякуваннями журналістів у Білорусі і порушують це питання в розмовах із білоруськими посадовцями, сказав в інтерв'ю Радіо Свобода 30 липня заступник помічника державного секретаря США, відповідальний за політику щодо Білорусі, Джордж Кент.

«Ми порушуємо ці питання, бо, гадаю, вони є серцевиною будь-якого успішного суспільства», – сказав він.

Свобода преси критично важлива – громадяни потребують інформації, щоб мати змогу ухвалювати рішення про своє суспільство, додав американський дипломат.

«Ми глибоко шкодуємо, що ОБСЄ не буде мати можливості направити спостерігачів на ці вибори», – сказав він також із приводу рішення влади Білорусі не надіслати ОБСЄ запрошення.

За його словами, США в розмовах із офіційним Мінськом «порушували питання про спостерігачів, а також наше бажання, щоб вибори відбулися вільно і чесно».

Чільний посадовець Держдепартаменту США наголосив, що Вашингтон прагне, щоб Білорусь лишалася суверенною державою і що Мінськ повинен мати право самостійно обирати свою геополітичну траєкторію. Кращі відносини Білорусі зі США і їхніми союзниками не виключають її дружніх відносин із Росією, додав він.

«Хоча США бажають нормалізувати наші відносини, ми не очікуємо від Білорусі і не вимагаємо від неї робити вибір між Сходом і Заходом. Це був би хибний вибір», – наголосив Кент.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Компанії в США стають ...
Наступна новина: Афганістан: кількість жертв ...

КОМЕНТАРІ