Що краще для лазні: пінобетон або газобетон?

Що краще для лазні: пінобетон або газобетон?

05.08.20 00:59 0 1994

Пористі бетони знайшли широке застосування в сучасному будівництві. Вони цінуються за невелику вагу, низьку вартість, простоту формування та обробки. Залежно від технології виготовлення виділяють два види матеріалів: газобетон і пінобетон. Але який з них краще для лазні? Нумо розберімося. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://filinstroy.com.ua, в якому безпосередньо можна придбати ці будматеріали в Харкові.

Що таке газобетон?

Газобетон — це пористий будівельний матеріал, в структурі якого рівномірно розподілені замкнуті пори діаметром 1-3 мм. До складу газобетонних блоків входять:

  1. цемент;
  2. кварцевий пісок;
  3. гіпс і / або вапно;
  4. алюмінієвий газоутворювач.

Крім того, на різних етапах виробництва можуть додаватися дрібні металургійні шлаки та зола. Утворення пір обумовлене реакцією алюмінієвого порошку або пасти з лужним цементно-вапняним розчином, під час якої інтенсивно виділяється водень. Газобетон по простоті обробки порівняємо з деревом: він легко пиляється та свердлиться.

Що таке пінобетон?

Внутрішні структури газо- та пінобетону дуже схожі, хіба що діаметр пор у другого трохи більший. Основна відмінність — склад блоків. При виготовленні пінобетону не використовуються ні гіпс, ні вапно, ні алюміній. Матеріал отримують з таких компонентів, як:

  • цемент;
  • кварцевий пісок;
  • органічний або синтетичний піноутворювач.

Під час затвердіння не протікають ніякі хімічні реакції. Цементний розчин просто застигає, пов'язуючи утворені піногенератором бульбашки повітря. Цей матеріал, який отримав широке поширення в останні роки, відомий ще з XIX століття. Можна сказати, що пінобетон в даний момент переживає «друге народження».

Що краще для лазні?

Маса, показники твердості та питомої міцності у газо- і пінобетону приблизно рівні, а ось в експлуатаційних характеристиках є істотні відмінності. При цьому газобетон виграє за всіма показниками, крім стійкості до вологи. А для лазні це дуже важливий фактор. Саме тому, спеціалісти рекомендують використовувати в якості матеріалу для неї газобетон, покритий облицювальною плиткою. Це не лише дасть змогу розв'язати проблему вбирання вологи, але й поліпшить зовнішній вигляд стін. Застосування пінобетону буде виправдане лише для невеликих лазень в регіонах з м'яким кліматом.

Висновки

Баня з блоків — це хороший варіант, якщо ви обмежені в коштах, але при цьому хочете отримати оптимальне співвідношення якість / ціна.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ