Перший прем’єр Фокін ще не знає,«в якій іпостасі» працюватиме в ТКГ

Перший прем’єр Фокін ще не знає,«в якій іпостасі» працюватиме в ТКГ

06.08.20 09:13 0 624
Перший прем'єр-міністр незалежної України Вітольд Фокін прокоментував Радіо Свобода свою участь у Тристоронній контактній групі. За словами Фокіна, його конкретна посада в українській делегації ще не визначена.

«Ця робота має аматорський присмак, бо ще не визначено мою роль у групі, я ще не знаю, в якій іпостасі маю там виступати. Бо те, що на язиці в інших людей, що координатор, розмови і таке інше – це мене не задовольняє, я не хлопчик, щоб займатися, чим хто скаже... Я чекатиму зустрічі перед тим, як почну працювати офіційно. А якщо відверто, то я вже, звичайно, веду розмови з тими людьми, на яких можна спертися, яких я поважаю», – сказав він.

Політик припустив, що міг би бути заступником нового голови української делегації і першого президента України Леоніда Кравчука, проте ця позиція вже зайнята.

Читайте також: «Затулін – небезпечний хід»: що робив в Україні новий «радник Кремля»?

«Я знаю, що робити, я готовий ці дії робити й діяти, але я не знаю, в якій іпостасі я маю це робити? Хто я, п'яте колесо до возу? Це мене не влаштовує. Якщо я буду членом делегації, то, скажімо, заступником Кравчука – я погодився б – там є людина, яка є заступником. Для мене місця там я не бачу, немає», – зазначив колишній голова уряду, додавши, втім, що вже почав «на любительському, аматорському рівні щось робити, бо відкладати цю справу просто не можна».

Фокін також прокоментував слова представника ОРДЛО в політичній підгрупі ТКГ Сергія Гармаша. Той раніше зазначив, що його здивував вислів «народ Донбасу», вжитий експрем'єром на зустрічі делегації.

«Пан Гармаш правильно звернув увагу, я скажу більше: для мене народ Донбасу – це мої брати і сестри. Я понад чверть століття працював і був із ними в одній сім'ї, в одній родині. Тому він не помилився. Але він мене насмішив, коли сказав, що схоже на те, що Фокін багато дивіться телевізор. Якщо можливість є, передайте йому, він помиляється, я дивлюся тільки футбол і теніс. І більше нічого по телевізору не дивлюся», – запевнив політик.

За словами Фокіна, інформацію про події на Донбасі він дізнається з інтернету, також спілкується з переселенцями та людьми, які проживають в Золотому, Попасній та окупованому Донецьку. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна на Донбасі у липні: перемир'я, вбивство медика та збільшення кількості загиблих

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пакистан включив ...
Наступна новина: Кількість загиблих від ...

КОМЕНТАРІ