Як вибрати реабілітаційний центр для наркоманів?

Як вибрати реабілітаційний центр для наркоманів?

06.08.20 11:03 0 2296

Сьогоднішня дійсність говорить про те, що на Україні з'явилося безліч центрів реабілітації та різних громадських рухів, спрямованих на боротьбу з наркозалежністю. Така різноманітність реабілітаційних центрів створює з одного боку конкуренцію в цій сфері, а з іншого — велика кількість організацій надають послуги низької якості.

Люди, які зіткнулися з проблемою залежності часто задаються питанням: "Як вибрати реабілітаційний центр для наркоманів?". Крім різноманітності центрів і клінік, з'явилося безліч залежних і їх близьких, які зіткнулися з неякісними послугами з реабілітації та лікування залежностей і отримали негативний досвід. Працювати з такими клієнтами на порядок важче, це пов'язано з тим, що рівень довіри між консультантом (програмою, яку він пропонує) і клієнтом нижча, ніж необхідно для досягнення успіху. Далі, ми розглянемо основні типи таких закладів, які доступні сьогодні на ринку. Ну а розповість нам про це співробітник центру Trezvost, в якому безпосередньо можна пройти реабілітацію в Дніпрі.

Які є центри для реабілітації наркозалежних?

Щоб правильно організувати сам вибір реабілітаційного центру для наркоманів потрібно зрозуміти, що ви хочете отримати в першу чергу і як ви зможете цього досягти.

Лікувальні та реабілітаційні програми в Україні в принципі нічим не відрізняються і представлені в повному об'ємі. Є як стаціонарні, так і амбулаторні програми. Стаціонар представлений міськими диспансерами та наркологічним відділенням на базі психіатричної лікарні — є відділення для алкоголіків, наркоманів і відділення гострих наркологічних станів. Також в місті є велика кількість приватний реабілітаційних центрів. Треба знати що на детоксикацію на короткий час 1-2 дні люди потрапляють до токсикологічного відділення.

На відміну від ситуації яка було років 10 тому, зараз дійсно різноманітність центрів і застосовуваних там програм. Так є центри, де використовується фізична праця учасників програми. Якщо говорити прямо та відкрито, то це означає що замість того, щоб платити за перебування на реабілітації, клієнти центру відвідують різні роботи, а фінанси, які вони заробляють, йдуть на оплату послуг центру. Такі центру підходять саме тим, хто дійсно сильно постраждав від вживання наркотиків і наявності залежності. Туди часто звертаються люди, яким фактично ніде та ні на що жити.

Продовжуючи відповідати на питання про те, як вибрати реабілітаційний центр наркозалежному, можна розглянути досить велику групу центрів, які використовують релігійну ідеологію, засновану на Біблії. Як показує практика, у перерахованих вище реабілітаційних центрах рідко використовується психологічний підхід, наркологічна допомога і ясна і чітка програма. Все це звичайно не додають результативності такого "лікування працею і вірою". Хоча самі залежні часто говорять про те, що було б бажання, а одужувати можна у будь-якому центрі.

Ще одну групу реабілітаційних центрів представляють заклади, що працюють за конкретною програмою. Це може бути програма 12 Кроків, адаптована під реабілітаційний процес, або своя власна програма, яка являє собою комбінацію перерахованих вище методів. Величезним плюсом таких центрів і клінік є індивідуальний підхід, тобто життєва ситуація кожного клієнта розбирається індивідуально та елементи програми адаптуються під нього.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Латинська Америка ...

КОМЕНТАРІ