Неналежний ремонт мосту на Рівненщині: інженеру технічного нагляду повідомлено про підозру

Неналежний ремонт мосту на Рівненщині: інженеру технічного нагляду повідомлено про підозру

08.08.20 08:20 0 449
За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області, у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), повідомлено про підозру інженеру Служби автомобільних доріг у Рівненській області. Його підозрюють у неналежному виконанні своїх службових обов'язків, що проявилося у погодженні ним, як відповідальним за здійснення технічного нагляду від замовника робіт, без належної перевірки, завищених обсягів будівельних робіт з ремонту мосту поблизу села Ремчиці, Сарненського району. Ремонтні роботи виконані у серпні-вересні та грудні 2018 року

Внаслідок зазначених дій з боку інженера безпідставно прийнято та оплачено замовником - Службою автомобільних доріг у Рівненській області роботи, які не проводилися, на загальну суму понад 1,9 млн грн, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам держави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в Рівненській області ДСР НП України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та його відсторонення від займаної посади.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ