Захист інтересів держави: органи прокуратури впродовж 2020 року пред’явили позовів на понад 747 млн грн

Захист інтересів держави: органи прокуратури впродовж 2020 року пред’явили позовів на понад 747 млн грн

08.08.20 08:09 0 493
Органи прокуратури області за перше півріччя 2020 року пред'явили позови на 747 млн грн., що вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

За результатами захисту інтересів держави у суді за вказаний період задоволено судами та добровільно відшкодовано відповідачами за закритими справами понад 111 млн гривень.

Вже на виконано рішень судів на суму 239 млн грн., за втручання органів прокуратури повернуто 550 га земель.

У поточному році прокурори істотно активізували роботу на всіх пріоритетних напрямах.

Зокрема, з питань земельних відносин пред'явлено позовів на загальну суму 722,9 млн грн., задоволено судами позовів та закрито проваджень у зв'язку з добровільним відшкодуванням на суму понад 97 млн гривень.

З питань державної та комунальної власності пред'явлено позовів на загальну суму 7,2 млн грн., судами задоволено позовів та закрито проваджень у зв'язку з добровільним відшкодуванням на суму понад 1 млн гривень.

Приділялась увага прокурорами й усуненню порушень у бюджетній сфері.

Зокрема, пред'явлено позовів на суму 12,5 млн грн., задоволено судом позовів на суму та закрито проваджень у зв'язку з добровільним відшкодуванням на суму 8,8 млн гривень.

Також, з питань охорони навколишнього природного середовища пред'явлено позовів на суму 4,7 млн грн., задоволено судами позовів на 3,8 млн гривень.

Як приклад, господарським судом Рівненської області задоволено позов Сарненської місцевої прокуратури в інтересах Рівненської обласної державної адміністрації до суб'єкта господарювання про повернення водного об'єкту і земельних ділянок площею 11,09 га вартістю 3,7 млн грн., які використовувались ним не зважаючи на закінчення строку договору оренди.

Також, господарським судом Рівненської області закрито провадження за позовом заступника керівника Здолбунівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Бугринської сільської ради до суб'єкта господарювання про внесення змін до договору підряду. Як встановлено, в укладеному між сторонами договорі щодо проведення дорожніх ремонтних робіт визначено гарантійний термін тривалістю в 1 рік. Однак, вказане суперечить нормам чинного законодавства, що і слугувало зверненню прокурора до суду.

У ході розгляду справи сторонами добровільно внесено зміни до вказаного договору підряду та збільшено термін гарантійного ремонту доріг до 3-х років.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Будівлю мерії Тель-Авіва ...
Наступна новина: Тернопільщина успішно ...

КОМЕНТАРІ