«Медіарух» вимагає розслідувати ймовірне прослуховування оселі журналіста «Схем» Ткача

«Медіарух» вимагає розслідувати ймовірне прослуховування оселі журналіста «Схем» Ткача

10.08.20 08:02 0 430
Журналісти низки видань і представники руху «Медіа за усвідомлений вибір» оприлюднили відкриту заяву, у якій відзначили, що «схвильовані втручанням в роботу свого колеги журналіста-розслідувача програми «Схеми: корупція в деталях» Михайла Ткача». Звернення з'явилося після того, як Ткач зранку 8 серпня повідомив, що виявив вдома ознаки встановлення пристрою для прослуховування.

«Ми вважаємо неприпустимим стеження за журналістами та прослуховування журналістів, які виконують свою роботу, зокрема, проводять розслідування та виявляють факти корупції серед українських високопосадовців», – йдеться в оприлюдненій заяві медіаруху.

Підписанти висунули низку вимог до Нацполіції, зокрема: «зареєструвати кримінальне провадження також за статтями про «перешкоджання професійній журналістській діяльності», «незаконне збирання інформації» та «втручання в приватне життя»; «зафіксувати та вжити заходів для збереження ймовірних речових доказів, особливо за межами квартири Михайла Ткача» та «швидко та неупереджено розслідувати справу про перешкоджання роботі нашого колеги Михайла Ткача».

Читайте також: Ромалійська припускає, що приводом для депортації з Білорусі став ефір «Настоящего времени»

Серед тих, хто долучився до заяви, значаться медіарух «Медіа за усвідомлений вибір», ГО «Громадське телебачення», ГО «Громадське радіо», ГО «Інститут масової інформації», ГО «Інститут демократії їм. Пилипа Орлика», ГО «Детектор медіа» та ГО «Інтерньюз Україна».

Раніше Нацполіція повідомила, що відкрила кримінальне провадження за статтею порушення недоторканності приватного життя журналіста «Схем» Михайла Ткача. Спершу там повідомили, що після проведеного огляду у його квартирі і на даху «жодних технічних засобів там не виявили». Згодом поліція внесла корективи, додавши, що запланували проведення повторного огляду і судових експертиз, «аби з'ясувати, чи був там встановлений будь-який прослуховувальний пристрій».

8 серпня головна редакторка програми «Схеми» Наталка Седлецька повідомила у фейсбуці, що журналісти цього проєкту розслідувань самотужки охороняють горище у будинку колеги Михайла Ткача, щоб захистити можливі докази.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Трамп візьме участь у ...

КОМЕНТАРІ