Поліція не перевірила квартиру журналіста Ткача професійним обладнанням щодо ймовірного прослуховування

Поліція не перевірила квартиру журналіста Ткача професійним обладнанням щодо ймовірного прослуховування

10.08.20 09:51 0 726
Протягом дня 8 серпня, відколи журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач повідомив про ознаки встановлення пристрою для прослуховування, Національна поліція відкрила кримінальне провадження через порушення неторканності житла, але не перевірила помешкання спеціальною технікою для виявлення обладнання або слідів його інсталяції. Дві оперативно-слідчі групи, які приїжджали до будинку, не були забезпечені для цього технічно, а під час здійснення огляду користувались «підручними» засобами. Про це повідомляють журналісти програми «Схеми». Ввечері 8 серпня поліцейські «опечатали» виходи на горище з різних під'їздів будинку і залишили місце події.

8 серпня до будинку в Києві, де розташована квартира журналіста Михайла Ткача, приїжджали по черзі дві оперативно-слідчі групи. Спочатку поліцейські провели зовнішній огляд приміщення, піднялися на горище, яке розташоване просто над квартирою журналіста, взяли зразки з будівельних матеріалів, прийняли заяву і поїхали. Вдруге експерти Нацполіції прибули також без спеціальної техніки, яка виявляє приховані засоби прослуховування.

«Вони користувалися «підручними» засобами. Гілочкою від дерева, що лежала на горищі, спицею, виламаною з розкладної сушилки журналіста – за допомогою них намагалися зрозуміти, що там в отворі над стелею. Зі собою в групи була хіба що викрутка», – пише у фейсбуці головна редакторка «Схем» Наталка Седлецька. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Медіарух» вимагає розслідувати ймовірне прослуховування оселі журналіста «Схем» Ткача

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На кордоні з Білоруссю ...

КОМЕНТАРІ