Шурупи та саморізи: основні відмінності

Шурупи та саморізи: основні відмінності

10.08.20 22:29 2 1939

Людина, яка постійно займається будівельними роботами, як правило має чималий досвід в різновидах кріплень і металовиробів. Вона може з легкістю відрізнити шурупи від саморізів, і більш того він вона особливість кожного з цих кріплень. Ну а ті, хто в цьому не розбирається, читайте далі. Ми розглянемо основні особливості та відмінності шурупа та саморіза. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://metizmarket.ua/catalog/samorezy_shurupy/, в якому їх безпосередньо можна придбати.

Що ж являє собою шуруп?

Шуруп — це металевий стрижень, один кінець якого забезпечений капелюшком. Він може мати наступні види капелюшків:

  • потаємні;
  • напівкруглі;
  • шестигранні.

У капелюшки на стрижні є гладка поверхня, далі вже йде загострене різьблення, що має невеликий крок. Також шурупи поділяються на два основних види:

  1. для робіт по дереву;
  2. для робіт з металевими поверхнями.

Що таке саморіз?

Саморіз — це також металевий стрижень, але він повністю покритий різьбленням з широким кроком. Також у саморіза головка може бути як потайною, так і напівкруглої. Вони як правило розрізняють:

  • по куту нахилу;
  • за матеріалом з якого виготовляються;
  • за способом виготовлення.

Окрім того, слід зазначити, що саморізи можуть проходити так звану термічну обробку для захисту від корозії. Так, саморіз, який пройшов термічну обробку, має чорний колір, а оброблений гальванічним методом — колір металік.

Чим відрізняються шурупи від саморізів?

Основна відмінність саморізів від шурупів, це те, що шуруп можна закручувати в поверхню без попереднього зробленого отвору. Це дозволяє робити загострене різьблення на самому самонарізі. Окрім того, саморізи можуть застосовуватися до будь-яких виробів. Ось наприклад встановлюючи паркетну дошку, зручніше і краще за все застосовувати саме їх. За допомогою саморізів можна прикріплювати навіть більш тверді вироби.

Паркет міцно і надійно буде закріплений за допомогою шурупів, у яких висока гвинтова різьба і які мають загострений профіль. Саморізи в дерево входять плавно і надійно, тим самим вони гарантують акуратні та рівні стики, що знаходяться між панелями.

Ну а якщо дивитися з боку промисловості, то тут звичайно більша увага надається таким метизами, як шурупи. Пояснюється це тим, що шурупи мають більш високу зносостійкість, високу міцність та відмінні технічні характеристики.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 121)
Наступна новина: Чому для воріт варто ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
atlant888 - 10.08.20

Было интересно почитать!!!

аватар країна
FoxLoveSleep - 10.08.20

Интересная статья, спасибо. Интересует: будет ли продолжение?