В ОБСЄ і в ПАРЄ відгукнулися на події в Білорусі

В ОБСЄ і в ПАРЄ відгукнулися на події в Білорусі

11.08.20 08:49 0 520
В Організації з безпеки і співпраці в Європі і в Парламентській асамблеї Ради Європи відгукнулися на останні події в Білорусі, пов'язані з президентськими виборами 9 серпня і розгоном протестів після них.

Як заявили в Бюро демократичних інституцій і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, після залякувань і непропорційного застосування сили проти учасників протестів у Білорусі по тому, як з'явилися повідомлення про серйозні порушення в перебігу проведення виборів БДІПЛ закликає до діалогу і вимагає від влади утриматися від насильства і чесно й детально повідомити про результати виборів на всіх дільницях.

«Є свідчення про надмірне застосування поліцією сили по всій Білорусі проти переважно мирних протестів… Свобода мирних зібрань, як і свобода висловлювання – це засадничі права людини, визначально важливі для розвитку демократичних суспільств, і БДІПЛ закликає негайно і дієво розслідувати всі прояви жорстокості з боку поліції, а також звільнити всіх затриманих за участь у протестах, що тривають далі», – мовиться в заяві.

БДІПЛ, яке в ОБСЄ відповідає, зокрема, за спостереження за виборами в країнах-членах, також заявило, що шкодує через неможливість узяти участь у спостереженні за виборами в Білорусі після того, як влада країни не направила вчасного запрошення.

У заяві згадано й про числення повідомлення про порушення на різних стадіях виборчого процесу в Білорусі – при тому, що всі країни-члени ОБСЄ зобов'язувалися проводити справді демократичні вибори і дотримувати права на свободу мирних зібрань.

«БДІПЛ продовжує стежити за подіями в Білорусі і закликає до діалогу, і при цьому залишається твердо на боці громадянського суспільства і всіх, хто захищає права людини. БДІПЛ готове допомагати владі країни здійснювати нагальні реформи, необхідні для того, щоб привести закони і правозастосування в країні у відповідність до міжнародних стандартів і зобов'язань у галузі прав людини», – заявили у БДІПЛ ОБСЄ.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Лішні відбулась ...

КОМЕНТАРІ