Косметологічна чистка обличчя: що потрібно знати?

Косметологічна чистка обличчя: що потрібно знати?

12.08.20 17:50 0 2866

Наші бабусі користувалися гарячою парою, який відкривала пори, дозволяючи очистити їх. Однак сучасна косметологія ставиться до цього методу скептично:

  1. По-перше, ця процедура повинна супроводжуватися попередньою підготовкою шкіри.
  2. По-друге, існує небезпека, що пори залишаться відкритими довгий час, заподіявши шкірі шкоди.

Одним із засобів для чищення обличчя є скраб, який відлущує омертвілі клітини, помітно омолоджуючи та освіжаючи шкіру. Скрабування можна проводити самостійно, але і воно не гарантує чистки шкіри в повній мірі, тому за даною послугою найкраще звертатися до косметолога, в арсеналі якого є безліч сучасних методів із застосуванням спеціальних апаратів, косметичних засобів і професійних знань. До речі, в Дніпрі косметологічну чистку обличчя роблять в медичному центрі "Веслава": https://veslava.com.ua/kosmetologiya/kosmetologiya-lica/chistka-lica/.

Типи косметологічної чистки обличчя

Залежно від типу шкіри, яка буває жирною, сухою і нормальною, її забруднення у всіх відбувається по-різному. Наприклад, володарі сухої шкіри не відчувають проблем, пов'язаних з виділенням шкірного сала, тому у них практично не буває прищів, вугрів, чорних крапок і забитих пор. Звичайно, їм також потрібна чистка обличчя, яку фахівці підбирають індивідуально. Адже після чистки активізуються обмінні процеси в клітинах, відбувається омолодження і віддаляється ороговілий шар шкіри, який є у всіх. А ось власникам жирної шкіри особливо рекомендується чистка обличчя, адже шкірне сало, дуже рясно виділяється даним типом шкіри, і, як результат, швидко приводить до забивання пор і запалення.

Сучасна косметологія має більші можливості в області чищення обличчя і містить три основні різновиди:

  • Механічна (по-іншому — ручна);
  • Хімічна (застосовується пілінг з кислотами);
  • Апаратна (із застосуванням ультразвуку, струмів і вакууму).

Косметолог вибирає потрібну для клієнта процедуру, орієнтуючись на його стан шкіри, а також показаннями та протипоказаннями. А тепер нумо розгляньмо ці різновиди чистки обличчя детальніше.

Ручна чистка

Попри своє просту назву, ручна, або механічна чистка — це ефективна процедура, показана людям з жирною шкірою, забитими порами, а також наявними на шкірі акне без запалення. В ході процедури косметолог вручну видаляє комедони, використовуючи для цього спеціальні інструменти, такі як ложечка для носа, ситечко, голка Відаля та ложечка Уно. Перед процедурою, яка триває 45 хвилин, всі інструменти стерилізуються, виключаючи попадання на обличчя інфекцій та шкідливих мікробів.

Апаратна чистка

Є три основні види апаратної чистки обличчя:

  1. Ультразвукова. Вона забезпечує делікатне видалення забруднень з поверхні шкіри, не супроводжуючись при цьому ніякими болісними відчуттями. Не вимагає попереднього розпарювання, не викликає алергію та підходить для всіх типів шкіри. Процедура здійснюється спеціальним апаратом — ультразвуковим скрабером, який видаляє омертвілі клітини, очищає забиті пори, здійснює легкий пілінг і розгладжує дрібні зморшки. В результаті такої чистки пори звужуються, шкіра оздоровлюється і молодіє, а також істотно знижується підвищене виділення шкірного сала.
  2. Вакуумна. Вона здійснюється спеціальним приладом з насадкою, який вакуумним методом витягує забруднення з пор. Перед процедурою необхідно провести попереднє очищення і розпарювання шкіри обличчя. Вакуумна чистка діє м'яко і безболісно, не залишаючи на шкірі подразнень.
  3. Гальванічна. Процедура проводиться апаратом з постійним струмом малої потужності, який розчиняє жир і забруднення, а також розм'якшує пробки в порах. Всі забруднення, що вийшли на поверхню шкіри, вступають в реакцію з нанесеними речовинами та зчищаються косметологом. Процедура безболісна і помітно покращує стан шкіри. Не рекомендується проводити дану чистку частіше ніж 1 раз на місяць.

Хімічний пілінг

Вона здійснюється за допомогою різних кислот, і, як правило, проводяться після інших видів чисток перерахованих вище. Після хімічної чистки:

  • видаляються омертвілі частинки шкіри та пробки в порах;
  • вирівнюється поверхня шкіри;
  • поліпшується колір обличчя.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Как выбрать горшок для ...
Наступна новина: Кронування дерев: що це ...

КОМЕНТАРІ