Рівненщина: справу про ДТП на Костопільщині повернули до суду першої інстанції

Рівненщина: справу про ДТП на Костопільщині повернули до суду першої інстанції

13.08.20 08:09 0 451
За принципової позиції прокуратури області Рівненським апеляційним судом скасовано виправдувальний вирок Костопільського районного суду відносно обвинуваченої у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди, в якій загинув пішохід (ч. 2 ст. 286 КК України).

У листопаді 2016 року в с. Яполоть, Костопільського району Рівненської області, обвинувачена, порушивши правила дорожнього руху, допустила наїзд на 58-річного місцевого жителя. Внаслідок отриманих травм потерпілий помер на місці події.

У січні 2020 року Костопільський районний суд виправдав обвинувачену за недоведеністю вини у вчиненні кримінального правопорушення. Прокурор з таким вироком не погодилася і подала апеляційну скаргу. 11 серпня 2020 року Рівненський апеляційний суд скасував виправдувальний вирок та призначив новий розгляд у суді першої інстанції.

Санкція ч. 2 ст. 286 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ