Поліція відкрила ще одне провадження у справі щодо можливого прослуховування журналіста Ткача

Поліція відкрила ще одне провадження у справі щодо можливого прослуховування журналіста Ткача

14.08.20 09:39 0 1062
Національна поліція відкрила ще одне кримінальне провадження після заяви журналіста програми «Схеми» (проєкт Радіо Свобода та телеканалу UA:Перший) Михайла Ткача про ймовірне стеження. Провадження за статтею щодо незаконного обігу та використання прихованих записувальних пристроїв розпочато ще 8 серпня, але журналісту про це повідомили лише коли він із адвокатом прибув на допит у Другий територіальний відділ Шевченківського управління поліції міста Києва.

Адвокат Анатолій Попов розповів, що 8 серпня через кілька годин після того, як Національна поліція відкрила справу за ч.1 ст.182 – «порушення недоторканності приватного життя» після заяви журналіста про ознаки встановлення пристрою для прослуховування у своєму помешканні, було також відкрито ще одне кримінальне провадження за ч.1 статті 359 – «Незаконне придбання або збут спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, а також незаконне їх використання».

«Чому з 8 числа по теперішній день нам ніхто не повідомляв про те, що існує таке кримінальне провадження, викликає подив, – зауважує Попов. – Слід також звернути увагу, що стаття 359 частина 1 – не відноситься до підслідності поліції взагалі. Тобто це підслідність СБУ, куди їм було б доцільно не тільки звертатися по допомогу, але й уже передавати матеріали справи, щоб, може, хоч вони перевірили це горище і з'ясували, що там ще може залишилось. Але наразі маємо ситуацію, за якої невідомо, чи може взагалі в цій справі щось бути розслідувано. Тому що вся активність мала би бути раніше виконана правоохоронними органами для того, щоб встановити і можливих злочинців, і знайти ймовірні речові докази, які можна було вилучити в результаті огляду, який був би проведений з застосуванням спеціальної техніки належним чином».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Держсекретар США ...
Наступна новина: Білорусь: працівники заводу ...

КОМЕНТАРІ